Eurosport haalt rechten Wimbledon binnen

Sportzender mag prestigieus tennistoernooi uitzenden in 16 nieuwe landen, waaronder Nederland.

Door de deal met The All England Club mag Eurosport (onderdeel van Discovery Networks Benelux) Wimbledon uitzenden in in totaal 25 landen. De sportzender had ook al de uitzendrechten van de Australian Open, Roland Garros en de US Open in handen, waardoor Eurosport een heus grandslam-pakket kan bieden aan de sportliefhebber.

De overeenkomst tussen Eurosport en The All England Club houdt in dat de sportzender de televisie- en digitale rechten van 3 Wimbledon-edities in handen heeft. Het gaat om de edities van 2017, 2018 en 2019. ‘Met deze aankoop wordt toch een mooi plaatje compleet. Tennis is al jaren een van onze pijlers, maar nog nooit was die cirkel echt rond. Dat is nu verleden tijd. We zijn home of Grand Slam tennis’, zegt Alco de Jong, VP Country Manager van Discovery Networks Benelux.

‘Deze samenwerking met The All England Club past naadloos in onze lange termijn strategie om exclusieve must-have content te verwerven en deze content, zowel op televisie als online, via de Eurosport Player, altijd en overal toegankelijk te maken voor de sportliefhebber’, zegt hij tot slot. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie