IKEA goes Thailand en komt met limited streetstyle-collectie 

De Zweedse meubelgigant maakte in samenwerking met de Thaise modeontwerpers van Greyhound Original de collectie Sammankoppla.

Ikea komt deze maand met een limited streetstyle-collectie naar de Nederlandse filialen. De Zweedse meubelgigant maakte in samenwerking met de Thaise modeontwerpers van Greyhound Original de collectie Sammankoppla, geïnspireerd op het straatleven van Bangkok.

Advertentie
advertisement

Sammankoppla betekent in het Zweeds zoveel als creativiteit in kleine multifunctionele ruimtes, waarin alles met elkaar kan worden verenigd. Recycling en het geven van een nieuwe functie aan alledaagse producten spelen een belangrijke rol in de nieuwe collectie, die veel patronen bevat. Het houndstooth-patroon wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de traditionele Thaise weeftechniek.

De vloerkleden zijn geïnspireerd op het stedelijke landschap van Bangkok en worden volgens oude gebruiken gemaakt. Alleen bestaan de vloerkleden in deze collectie naast de oorspronkelijke natuurlijke vezels ook uit gerecyclede materialen, zoals pet-flessen. Het kleed heeft aan de onder- en bovenkant een omgekeerd patroon, waardoor je het op twee manieren kan gebruiken.

Inspiratie voor het driehoekvormige kussen deden de ontwerpers op in markten in Zuidoost-Azië. 'De lampen lijken op oude plastic flessen en zorgen voor een moderne sfeer in huis. En met een trui als hoes geef je je stoel een hele nieuwe, opvallende look. Er zitten ook nog zakken in - voor je afstandsbediening of telefoon', laat het Zweedse warenhuis weten. 

Michael Nikolic, Creative Leader bij IKEA: 'Greyhound heeft een relaxte, speelse manier van ontwerpen en geeft altijd een leuke twist aan dingen. Fantastisch om dat nu naar IKEA te kunnen halen.'

Plaats als eerste een reactie

Advertentie