Vodafone laat in aangrijpende filmpjes zien wat de impact kan zijn van een sms’je aan een dakloze

Doel is aandacht voor Street Messenger, de Whatsapp- en sms-dienst voor daklozen

Dat een simpel berichtje veel impact kan hebben op iemand zonder thuis, laat Vodafone zien in drie aangrijpende filmpjes over daklozen die gebruikmaken van de . De hoofdrolspelers in de films ontvangen via Street Messenger hulp van mensen die via de dienst met de daklozen verbonden zijn. De video’s over deze zogeheten powerful connections besteden aandacht aan thema’s zoals kleding (Amsterdam), voetverzorging (Eindhoven) en de hulp van een dierenarts (Utrecht).

Stuur een nieuwjaaswens

Het Leger des Heils en de Vodafone Foundation hebben daarna maandag het nummer 06-25 12 2016 geopend. Via dit nummer kan iedereen per SMS een warme kerstgroet of nieuwjaarswens sturen aan een dakloze. De SMS’jes worden na ontvangst via het Street Messenger netwerk van Vodafone verspreidt. Het nummer is maandag geopend en het aantal berichten staat nu op 600.

30 daklozen
De dienst Street Messenger bestond al in Amsterdam. Normaal gesproken wordt het netwerk gebruikt om daklozen te informeren over praktische zaken als de openingstijden van de opvang en extra bedden tijdens de vrieskou. Na een pilot met 30 daklozen in de hoofdstad starten de projecten nu ook in Utrecht en binnenkort in Noord-Brabant en Limburg. De volgende stap is om Street Messenger aan te bieden in grote steden als Rotterdam, Den Haag en Groningen.

Leger des Heils
Street Messenger is een initiatief van de Vodafone Foundation, in samenwerking met het Leger des Heils en Protestantse Diaconie Amsterdam. Vodafone is verantwoordelijk voor de technologie. Professionele hulpverleners van de Diaconie en het Leger des Heils houden zich bezig met de inhoudelijke uitvoering. Zij hebben persoonlijk contact met de deelnemers en schrijven de sms’jes en appjes.

Advertentie
advertisement
Advertentie