4NG lijft Netvlies in, grootste overname tot nu toe

4NG, dat met een buy-and-build-strategie zijn groeiplannen verwezenlijkt, groeit - na eerdere overname Arlanet - nu naar 200 man.

Digitaal bureau 4NG neemt Netvlies over en doet daarmee de grootste overname tot nu toe. Het bureau is toonaangevend op het gebied van end-to-end digitale oplossingen. Naast hun technologische kennis op het gebied van Drupal, WordPress, Symfony en Sylius voegt 4NG met Netvlies ook veel strategische kennis en marketing-ervaring toe aan het aanbod.  

4NG, dat met een buy-and-build-strategie ambitieuze groeiplannen verwezenlijkt in Nederland, groeit met de toevoeging van de 50 personeelsleden van Netvlies tot 200 werknemers. 

Advertentie
advertisement

4NG voegt met de overname niet alleen veel technologische en strategische kennis toe. Omdat het digitale bureau zich wil richten op de 'local heroes' en die van begin tot eind wil begeleiden op digitaal gebied, is ook de geografische ligging van Netvlies mooi meegenomen. Met de overname van het bedrijf in Breda is 4NG in bijna heel het land vertegenwoordigd.

Klik

'Het belangrijkste voor ons is dat we met Netvlies direct een hele goede klik hadden op managementniveau', zegt Ton Renes, CEO van 4NG. 'Dat is voor ons erg belangrijk omdat we niet zomaar bedrijven overnemen om er vervolgens onze werkwijze door te drukken. Netvlies' ruime ervaring, uitgebreide kennis en bedrijfscultuur waar innovatie hoog in het vaandel staat, is essentieel. Met de andere bedrijven onder onze vleugels kunnen we nu alles, van backend tot marketingcampagne.' 

Arlanet

Netvlies is toonaangevend in de wereld van digitale bureaus. '4NG wil het beste full-service digitale bureau zijn en dat willen wij ook', zegt directeur Jochem Vlemmix, die als tiener mede-oprichter was van Netvlies. 'We zijn een middelgroot bureau in de wereld van online oplossingen en zouden het met onze huidige, autonome groei prima redden. Willen we echter meedoen met de top 5 bureau’s dan moeten we de groei versnellen.'

Voor Renes is de overname van Netvlies ook een teken dat de buy-and-build strategie succesvol is voor 4NG. Eind 2020 zette 4NG nog een stap met de overname van Arlanet, in de Benelux een top drie speler op gebied van Episerver en Umbraco. Het bedrijf wil de komende jaren groeien naar 500 medewerkers. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie