Dating app Bumble gaat gebruikers bannen voor bodyshaming

Mensen die bodyshaming-taal gebruiken in hun profiel of via de chatfunctie van de app, krijgen eerst een waarschuwing.

De Amerikaanse datingapp Bumble, waarop vrouwen de eerste stap zetten, gaat bodyshaming  verbieden. Gebruikers van de app die zich daar schuldig aan maken, worden verwijderd. Dat heeft het bedrijf donderdag laten weten.

Door opmerkingen over het uiterlijk van iemand expliciet te verbieden, inclusief taal die als racistisch, vetfoob, homofoob of transfobisch kan worden beschouwd, wil Bumble een vriendelijkere en meer respectvolle date-omgeving creëren. Geautomatiseerde beveiligingen moeten opmerkingen en afbeeldingen detecteren die in strijd zijn met de richtlijnen en voorwaarden, die vervolgens worden verstuurd naar een menselijke moderator om ze te beoordelen. 

Waarschuwing

Mensen die bodyshaming-taal gebruiken in hun profiel of via de chatfunctie van de app, krijgen eerst een waarschuwing voor ongepast gedrag. Als er herhaalde incidenten of bijzonder schadelijke opmerkingen plaatsvinden, zal Bumble de persoon permanent uit de app verwijderen. 'Met deze veranderingen maken we duidelijk dat bodyshaming niet door de beugel kan bij Bumble. We zullen niet aarzelen om iemand definitief uit de app te verwijderen als er zich herhaalde incidenten of bijzonder schadelijke opmerkingen voordoen', zegt Naomi Walkland, Bumble's Marketing Director voor Europa.

Tinder

In 2019 introduceerde de app al de Private Detector, een functie die kunstmatige intelligentie gebruikt om automatisch ongevraagde naaktfoto's te detecteren en te vervagen. Vervolgens waarschuwt het de ontvanger die kan kiezen om de afbeelding te bekijken, te verwijderen of te rapporteren.

De app werd in 2014 opgericht door Whitney Wolfe Herd, mede-oprichter van datingapp Tinder. Zij is de topvrouw van Bumble. Volgens de app waren er in het derde kwartaal van vorig jaar 42 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie