Deliveroo komt mogelijk in handen van Uber

Het in Londen gevestigde Deliveroo werd bij een laatste financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op meer dan 2 miljard dollar.

Taxidienst Uber is in vroege gesprekken verwikkeld rond een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo voor meerdere miljarden dollars. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

De gesprekken kunnen nog stuklopen, omdat Deliveroo en zijn investeerders terughoudend zouden zijn om de onafhankelijkheid van de onderneming op te geven. Het in Londen gevestigde Deliveroo werd bij een laatste financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op meer dan 2 miljard dollar. Volgens de ingewijden zou een biedingsvoorstel van Uber aanzienlijk hoger moeten zijn dan dat bedrag. Uber en Deliveroo wilden niet reageren.

Eats

Door de overname zou Uber zijn greep op de maaltijdbezorgingsmarkt in vooral Europa fors versterken. De markt voor maaltijdleveringen aan huis is een van de speerpunten van het Amerikaanse bedrijf, met de eigen dienst Uber Eats. Deliveroo is wereldwijd actief, waaronder in Nederland.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie