Facebook schorst account van Trump voor onbepaalde tijd

De schorsing duurt in ieder geval tot na de machtsoverdracht op 20 januari.

123RF

Facebook heeft het account van president Donald Trump voor onbepaalde tijd geschorst vanwege de bestorming van het Capitool woensdag. De schorsing - die ook voor Instagram geldt - duurt in ieder geval tot na de machtsoverdracht op 20 januari. Oprichter van het sociale medium Mark Zuckerberg zegt in een post op Facebook dat het bedrijf zo wil voorkomen dat Trump het platform gebruikt om op te roepen tot geweld.

Eerder werd Trumps account voor 24 uur geblokkeerd. Facebook verwijdert verder ook content die bijvoorbeeld de bestorming van het Capitool ophemelt. Eerder werd al een video van Trump verwijderd, waarin hij weliswaar zijn aanhangers die het Capitool bestormden opriep om naar huis te gaan, maar waarin hij tevens de verkiezingsuitslag betwistte.

Advertentie

Twitter

Van Twitter moest Trump drie tweets van woensdag verwijderen. Na verwijdering mag hij voor straf 12 uur lang niets tweeten, en zolang de tweets er nog staan blijft zijn account ook geschorst. Als Trump doorgaat met zulke tweets, kan hij ook daar permanent geblokkeerd worden, laat Twitter weten. 

Volgens Twitter hebben de maatregelen te maken met de "ongekende en aanhoudende gewelddadige situatie in Washington", waar aanhangers van Trump het Congresgebouw bestormden. In een van de gewraakte tweets schreef Trump dat de Amerikanen "de waarheid eisen" en dat zijn vicepresident Mike Pence "niet de moed had" om in te grijpen. In een ander bericht zei Trump dat de bestorming een gevolg was "van het hardhandige stelen" van zijn verkiezingsoverwinning.

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie