Het 50-jarig jubileum van de maanlanding vier je met AR

Alles Augmented #25 ūüĒ•Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. De eerste man op de maan beleef je na 50 jaar opnieuw met AR

Op zaterdag 20 juli was het exact 50 jaar geleden dat de eerste man een stap op de maan zette. Media staan daar op vele manieren bij stil en het is opvallend hoe vaak zij AR inzetten. The USA Today biedt een interactief verhaal over de Apollo 11 en ook Time Magazine, de New York Times en het Smithsonian hebben AR-content. Het tofste vind ik de interactieve docu JFK Moonshot van John F. Kennedy Foundation, waarbij je de launch real-time kan volgen en terugkijken. Ze streamden de lancering van de Saturn V op volledige schaal in AR ook op Twitch.

JFK Moonshot: App Demo

2. En een nieuw seizoen van Stranger Things promoot je met AR

En als je bij het vorige item nog niet was overtuigd van het feit dat mobiele AR mainstream is, dan wordt je het nu. De populairste serie van dit moment, Stranger Things, gebruikte verschillende vormen van AR om seizoen 3 te promoten. Zo was er een overname van het Chicago Cubs stadion via Snapchat, een trailer op Youtube unlockte een AR-ervaring (krijg het zelf niet voor elkaar) en Google en de New York Times maakten een interactieve 80’s ad.

Stranger Things Snapchat

3. Microsoft toont een HoloLens hologram die live presentaties vertaalt

We hebben al veel apps voorbij zien komen waarbij AR wordt gebruikt om real-time te vertalen. Deze week bijvoorbeeld nog de Zoi Meet-app van de Vuzix Blade AR-glasses. Maar de demo van de Microsoft HoloLens, die medewerker Julia White deze week introduceerde, was wel écht te gek. Zij maakte een 3D-kloon van zichzelf via body scanning, gebruikte en gebruikte Azure AI om haar mini-me een presentatie in het Japans te vertalen. Wow, wat een mogelijkheden biedt dat; je kunt overal op de wereld presenteren zonder er te zijn, en ook nog in de lokale taal. Bekijk onderstaande video.

Microsoft hologram speaking Japanese

4. Google zoekresultaten staan levensgroot in je woonkamer. Test het ook!

Ik schreef al eerder over AR in Google Search-resultaten, en ik heb het nu ook zelf getest met verschillende dieren. Het is echt een verrijking van de zoekresultaten. Stel je zoekt informatie over een Cheetah, dan verschijnt het dier in je woonkamer waar je hem helemaal kan bestuderen. Probeer het zelf ook door te Googlen in je browser en dan onderaan -  zo werkt het in Safari op iOS - de taal op Engels te zetten. Als je dan bijvoorbeeld op Cheetah zoekt, dan kan je hem in 3D en in AR bekijken. Deze tweep heeft alle dieren die je in AR kan bestuderen gecategoriseerd.

3D and AR content in Google search results

5. Sci-fi en Marvel maken de weg vrij voor innovatieve AR-toepassingen

Sciencefiction¬†is altijd al een inspiratiebron voor innovatie geweest. Veel technologie√ęn uit films of boeken, zijn werkelijkheid geworden.¬†De website Next Reality heeft een overzicht gemaakt van alle AR in Marvel-films. Iron Man is uiteraard de trendsetter met alle AR-toepassingen in de helm van Iron Man en in Tony Stark‚Äôs HQ. Maar ook de Avengers en Captain America kunnen er wat van.¬†Bekijk het leuke overzicht.

marvel ar

ūüĒ•Lees meer en schrijf je in ūüĒ•

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR-nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie ‚Üí Login ‚Üí
Advertentie