Muziekdienst Juke begint test met Amazon spraakdienst Alexa

Juke wil ontdekken hoe luisteraars voice control gebruiken.

Juke

Gebruikers van de beta Juke-skill kunnen Alexa vragen om een radiozender of themazender af te spelen, maar bijvoorbeeld ook informatie opvragen over het radioprogramma of het nummer dat wordt gedraaid. Daarnaast is het mogelijk om on-demand programma’s terug te luisteren en up to date te blijven met het opvragen van het laatste nieuws.
 

Google Home

Alexa is de digitale assistent van Amazon. Juke vroeg het internetbureau Q42 om een voice-app te maken voor Alexa. In Amazontermen heet dat een skill. Dergelijke skills zijn er al voor onder meer Transavia en Marriot Hotels, met het stemgestuurd bestellen van vliegtickets en reservereren van  hotelkamer.

Juke verklaart de keuze voor het Alexa platform uit de overweging dat Amazon een sterke speler is op het gebied van audiostreaming en vanwege het feit dat het de mogelijkheid van visuele audio biedt. De keuze voor de Amazon spraakdienst is niet exclusief. Daarnaast is Juke bezig om ook met andere digitale assistenten, zoals Google Assistent, te integreren.
 

Omarmen

In de VS is Alexa door het publiek massaal omarmd. Patrick Goldsteen (foto), managing director bij Juke, verwacht dit ook in Nederland. ‘Het is daarom belangrijk om deze nieuwe technologie direct te omarmen en beschikbaar te maken voor early adopters. Hiermee is Juke weer een touchpoint rijker en leren we gelijk hoe luisteraars voice control willen gebruiken.’

Een van de functies die Juke alvast aankondigd, is dat luisteraars ook gemoedstoestanden - van vrolijk tot verdrietig - met Alexa kunnen delen, zodat Juke een passende themazender aanzet. In onderstaande video laat Giel Beelen zien hoe Juke in Alexa werkt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie