Actie Facebook en Twitter tegen misleidende berichten Trump over corona

Volgens een woordvoerder van Facebook is het de eerste keer dat het bedrijf een bericht van Trump verwijdert vanwege misleidende beweringen.

123RF

Het officiële Twitter-account van de campagne van de Amerikaanse president Donald Trump mag geen nieuwe berichten publiceren voordat het een tweet met misleidende informatie over het nieuwe coronavirus heeft verwijderd. Dat meldt The Washington Post met verwijzing naar een woordvoerder van Twitter. Facebook verwijderde woensdag al een bericht van Trump dat volgens het platform in strijd is met de regels over misleidende informatie over het nieuwe coronavirus.

Advertentie
advertisement

In de Facebook-post had Trump een video gedeeld van een interview in het programma Fox & Friends van Fox News, waarin hij zei dat kinderen "bijna immuun" zijn voor het coronavirus. 'Deze video bevat onjuiste beweringen dat een groep mensen immuun is voor Covid-19, wat in strijd is met ons beleid rond schadelijke misleidende informatie over corona', zei een woordvoerder van Facebook. Dezelfde video werd gedeeld in het bericht dat Twitter verwijderd wil zien.

'Eerste keer'

Volgens een woordvoerder van Facebook is het de eerste keer dat het bedrijf een bericht van Trump verwijdert vanwege misleidende beweringen over het nieuwe coronavirus. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op het besluit van Facebook.

Twitter ondernam al eens actie tegen berichten van Trumps account door waarschuwingen bij zijn tweets te plaatsen. Daarin zei Twitter dat de informatie die de president had gedeeld mogelijk onjuist is. Facebook, dat een maand lang werd geboycot door adverteerders, deed dat nog niet eerder. Of het daarmee gehoor geeft aan de oproep van Stop Hate for Profit, dat de boycot tegen haatberichten en nepnieuws organiseerde, is niet duidelijk. 

Inmiddels beslissen steeds meer adverteerders om hun activiteiten op Facebook weer te hervatten. Van de vier grote Nederlandse bedrijven die de techreus in juli hun rug terugkeerden, heeft alleen Unilever besloten de advertentiepauze voor te zetten.

 (ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie