Race met Mario Kart dwars door je eigen huis

Alles Augmented #53: Tweewekelijks het laatste nieuws en de trends over augmented reality.

1. Speelgoed met AR geeft het spelen een extra dimensie

Speelgoed en AR is al jaren een gouden combinatie. Zo biedt Lego met hun ‘Hidden Side’ serie al een tijdje een toffe AR-ervaring, waarbij het fysieke bouwwerk echt verrijkt wordt met virtuele content en games. En deze box met allerlei wetenschappelijke experimenten genaamd ’Bill Nye’s VR Science kit’ combineert AR en VR voor de ultieme speelervaring. Je ziet de instructies voor je in AR, bouwt het experiment en vervolgens krijg je extra content in VR.

Maar het toffe en meest vernuftige wat ik in tijden gezien heb is Mario Live Kart Home Circuit voor de Nintendo Switch. Je hebt een op afstand bestuurbaar Mario kartje met een camera erop en je racet op je Switch. Waarmee je door jouw kamer scheurt die eruitziet als een waterwereld of zanderige woestijn. Echt onwijs slim bedacht! P.s. Voor de echte Nintendo fanboys and -girls zijn deze Streetfighter pins ook te gek.

Mario Kart Live: Home Circuit

2. AR Experimenten met de IPad Pro en zijn LIDAR camera die je huis betoveren

Universal Everything is een collectief van kunstenaars en experience designers die experimenteren met nieuwe technologie zoals AR. Bijvoorbeeld deze app waar body tracking wordt gebruikt om iemand een AR kostuum te geven. Zij hebben nu een aantal experimenten ontwikkeld waarvoor ze de iPad Pro met LIDAR Depth camera gebruiken. Door de LIDAR camera wordt de hele ruimte gescand waardoor AR perfect blend in de omgeving. De experimenten zien er echt fantastisch uit zoals onderstaande school vissen die door je huis zwemt, een zwerm vlinderskleuren van objecten in je huis fysiek maken of kristallen tekenen op kleuren in je huis. Wauw. Bekijk ze allemaal.

AR Lab – Depth and Colour Study

3. Facebook Reality Labs: de toekomst van (spatial) audio

Het audio team van Facebook Reality Labs Research onderzoekt de mogelijkheden van spatial audio in onze toekomstige AR glasses. Ze hebben nu technologie ontwikkelt waarmee je ondanks veel omgevingsgeluid in b.v. een restaurant of bar gewoon kan horen en je stem voor de ander niet hoeft te verheffen. Of dat audio de AR/VR ervaring kan versterken doordat het geluid in de ruimte zo aanwezig is, dat het echt klinkt alsof je daar bent. Ze noemen dat ‘audio presence’. “The mission of the team is twofold: to create virtual sounds that are perceptually indistinguishable from reality and to redefine human hearing.” Meer op het Facebook blog.

Facebook Reality Labs Research Into 'Audio Presence'

4. De Niantic Planet-Scale AR Alliance gaat voor wereldwijde 5G AR experiences

Niantic, de maker van Pokémon Go, is samen met o.a. een aantal grote telecom aanbieders zoals Verizon, Deutsche Telekom en Orange de Niantic Planet-Scale AR Alliance gestart. Een samenwerkingsverband om de hele wereld gereed te maken voor AR. Dat betekent de snelheid van 5G waarmee grotere en mooiere content sneller geladen kan worden, software en hardware innovaties en uiteraard een digitale kopie van de wereld maken om er voor te zorgen dat Augmented Reality blijvend kan zijn op een locatie en door meerdere mensen tegelijkertijd gezien kan worden. Een slim initiatief dat de industrie verder kan brengen. Ik ben benieuwd waar ze mee gaan komen. Lees hier meer over het initiatief.

Niantic

5. Optreden met een HoloLens 2 in virtual reality op Burning Man 🙃

Ik was vorige week in virtual reality gewoon bij Burning Man in Nevada. Men heeft via het BRCvr project heel Burning Man in 3D nagebouwd en als wereld virtueel beschikbaar gesteld via AltspaceVR. Zie hier een video die ik gemaakt heb. Dat heeft natuurlijk weinig met AR te maken, maar ze hebben ook mensen via volumetric capture live als een 3D-video hologram in de virtuele wereld gezet. Zij hadden dan weer een HoloLens 2 op waardoor ze de mensen die in VR aanwezig waren bij hun in de kamer ook zagen. Snap je het nog? ;) Zie hier bijvoorbeeld visuals van Satya Kamdar en Christopher Breedlove van Burning Man die een talk geven wat werd opgevolgd door een optreden van Diplo. Hieronder staat de hele registratie. Tof hoor!

PlayAlchemist @ Virtual Burning Man 2020

Lees meer en schrijf je in

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts en schrijf je in voor de tweewekelijkse AR-nieuwsbrief van Bas Gezelle. 

AR BONUS - Take a fantastic voyage with Photoshop - AR BONUS

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie