TikTok in Europa inmiddels net zo populair als in de VS

De videoapp telt maandelijks liefst 100 miljoen Europese gebruikers.

In Europa zijn 100 miljoen mensen actief op TikTok. Dat wil zeggen dat ze de app minimaal één keer per maand gebruiken. Daarmee is de videoapp net zo populair als in de VS, maakte het bedrijf maandag bekend

Gebruikersdata beheren

Maandagochtend werd duidelijk dat het Chinese techbedrijf ByteDance een deal heeft gesloten met softwarebedrijf Oracle over de activiteiten van video-app TikTok in de VS. Oracle wordt daarbij de technologiepartner van ByteDance en zal de gebruikersdata van TikTok in de VS beheren.

De Amerikaanse overheid zal deze week een nationale veiligheidsbeoordeling uitvoeren naar de deal tussen Oracle en TikTok. Volgens de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, zou de deal "TikTok Global" kunnen creëren met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten en dat voor 20.000 banen kan zorgen.

Decreet

'We zullen het de aankomende dagen bespreken met Oracle en ons technische team', zei Mnuchin tegen zakenzender CNBC. De toezichthouder voor buitenlandse investeringen in de VS (CFIUS) doet deze week een aanbeveling aan president Donald Trump. Hij beslist dan uiterlijk 20 september over de deal. 

Om TikTok is de laatste tijd veel te doen. De app zou volgens critici te veel gegevens van zijn gebruikers verzamelen en die zouden zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, denken ze. Trump beval eerder per decreet dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht.

Het sociale medium telt 489 miljoen actieve gebruikers in andere delen van de wereld. De app is zo populair dat het Instagram op de hielen zit qua gebruikersaantallen.

Lees ookMogelijke deal tussen TikTok en Oracle, 'maar géén verkoop'

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie