Twitter is geïnteresseerd in overname TikTok

Experts betwijfelen echter of Twitter voldoende middelen heeft voor de overname.

Twitter heeft TikTok's Chinese eigenaar ByteDance benaderd om interesse te tonen in de overname van de Amerikaanse activiteiten van de populaire filmpjes-app. Dat zeggen twee bronnen die bekend zijn met de kwestie tegen persbureau Reuters. Experts betwijfelen echter of Twitter voldoende middelen heeft voor de overname.

Advertentie
advertisement

The Wall Street Journal meldde op basis van bronnen dat beide partijen voorlopige onderhandelingen hadden gevoerd over een mogelijke combinatie. Het is nog onduidelijk of Twitter een deal wil sluiten met de populaire filmpjes-app, aldus de krant.

Twitter heeft een marktkapitalisatie van bijna 30 miljard dollar, bijna evenveel als de waardering van de activa van TikTok die moeten worden afgestoten. Volgens de bronnen zou Twitter extra kapitaal nodig hebben om de deal te financieren.

'Twitter zal het moeilijk krijgen om genoeg financiering bijeen te brengen om de Amerikaanse activiteiten van TikTok te verwerven. Het heeft niet genoeg leencapaciteit', zei Erik Gordon, een professor aan de Universiteit van Michigan. 'Als het probeert een investeerdersgroep samen te stellen, zullen de voorwaarden moeilijk zijn. Twitter's eigen aandeelhouders geven er misschien de voorkeur aan dat het management zich concentreert op zijn bestaande activiteiten', voegde hij eraan toe.

Decreet

Een van Twitter's aandeelhouders, Silver Lake, is geïnteresseerd in het helpen financieren van een mogelijke deal, voegde een van de bronnen toe.

Eerder deze week ondertekende de Amerikaanse president Donald Trump een presidentieel decreet dat transacties met ByteDance, het Chinese bedrijf dat eigenaar is van TikTok, over 45 dagen verbiedt.

De populaire filmpjes-app dreigt naar de Amerikaanse rechter te stappen vanwege het decreet van Trump, schrijft het bedrijf in een blogpost op de website. TikTok zegt "geschokt" te zijn. 'Het decreet is zonder enig eerlijk proces uitgevaardigd', stelt het bedrijf.

De president accepteerde maandag de mogelijkheid dat een Amerikaanse groep het platform, waarmee gebruikers korte video's kunnen delen, zou kopen. Maar dat moet voor 15 september gebeuren. Microsoft is in onderhandeling met ByteDance over een overname.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie