Virtueel griezelen met de Halloween pakketjes van Amazon

Alles Augmented #56: Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. Virtueel griezelen met Halloween-outfits en decoratie

Halloween komt er weer aan en dat betekent griezelen. Met outfits en decoratie kan dat ook virtueel. Het Amerikaanse HomeDepot verkoopt bijvoorbeeld een 4 meter hoog skelet om in de tuin te zetten. Met een Android app ook via AR is het skelet overal te plaatsen. In de virtuele make-up app YouCam kun je allerlei fantastische Halloween creaties uitproberen. En ook al is het geen make-up, we zien genoeg Snapchat Lenses met een Halloween thema zoals deze van creator Danny Marree en Camera Effects van Facebook zoals deze scary creaties die je kan gebruiken tijdens het videobellen met Messenger. Vet hoor, nog niet eerder gezien in Messenger. Maar het tofste voorbeeld vind ik van Amazon die de Amazon AR app hebben gelanceerd waarbij hun pakketjes omgetoverd worden tot een AR-experience. En voor Halloween hebben ze nu een speciale versie waarbij er een pompoen op de doos staat. Op die pompoen kun je een gezicht tekenen en dat specifieke gezicht komt tot leven in AR. The SpooktaculAR!

Advertentie
advertisement
Try a spooktaculAR experience this Halloween

2. De nieuwe iPhone 12 is de ultieme AR-machine

De iPhone 12 met o.a. 5G en de U1 chip met UWB (Ultra-Wideband) bepaalt je locatie in een ruimte t.o.v. van apparaten met UWB zoals Apple TV en HomePod Mini. Het werkt nauwkeuriger dan bluetooth of wifi, wat perfect is voor het openen van deuren, lichten automatisch aan te doen of spullen via een AirTag terug te vinden, maar uiteraard ook voor betere ( multiplayer) AR. En misschien nog wel belangrijker, de nieuwe iPhone 12 Pro heeft ook een Lidar scanner waarmee via je camera een ruimte/locatie kan scannen zodat er een 3D-map van de ruimte ontstaan die je vervolgens weer kan gebruiken voor perfecte AR-experiences. Zoals samenwerken met Jig Workshop Pro om een ruimte in te richten, je kamer inscannen met Canvas of deze teaser van een game van AR developer Patrick O’Shaughnessey waarmee je een knikker zo snel mogelijk naar een bepaald punt moet krijgen. AR-developer Jack Steinerman laat zien hoe makkelijk je met Vuforia en LiDAr aan de slag kan om een room-scale app te bouwen. Snapchat komt binnenkort ook met Lenses die gebruik maken van LiDAR en heeft het toegevoegd aan Lens Studio zodat creators er zelf mee aan de slag kunnen. Bekijk hieronder een kort voorbeeld van hoe betoverd de wereld met zo’n Lens wordt.

First Snapchat Lens that leverages LiDAR on iOS

3. AR/VR-creator maakt portal om met vriend te chillen

De Amerikaanse AR/VR creator Lucas Rizzotto heeft een fantastische webserie op Youtube genaamd ’Lucas builds the future’ waarin hij elke episode op een supergrappige en geeky manier een bepaald experiment deelt. Hij was zoals velen in lockdown, maar wilde wel met zijn vriend aan de East Coast chillen. Ze maakten een 3D-scan van zichzelf, bouwden een portal in AR en zorgden voor bodytracking. De AR portal tussen de twee kamers was een feit. Hilarisch. Bekijk hieronder de episode, maar ook zeker zijn vorige episode waar hij een tijdmachine maakt met Snap’s Spectacles.

I Built a FUTURISTIC PORTAL To My Best Friend! (Quarantine Project)

4. Pokémon Go spelers maken 3D-kaart van de wereld

3D-kaarten van een ruimte, straat of zelfs stad worden enorm waardevol. De tech-speler die dat kan faciliteren heeft goud in handen want dat is nodig voor de beste AR-experiences en uiteindelijk het “internet” met AR-content (AR Cloud) in de wereld om ons heen. Apple doet goede zaken met hun nieuwe LidAR-scanner en hebben een streepje voor op het vlak van privacy, Snapchat is er mee bezig met hun local Lenses en ook Niantic (maker Pokemon Go) is er al tijden mee bezig. Zij hebben nu een feature gelanceerd waarmee zij hun gebruikers inzetten om met elkaar die 3D map van de wereld te maken. Echt super slim! Trainers met level 20 krijgen Field Research (AR Mapping) tasks waarmee zij bepaalde locaties moeten scannen en punten verdienen. Met zo’n grote userbase zijn er straks complete steden in 3D. Ik ben benieuwd.

Pokémon GO: AR Mapping Tasks

5. De talkshow 'Alles Augmented: AR Superkrachten' op de Dutch Media Week

Ik ben gevraagd om een talkshow over augmented reality te organiseren voor de Dutch Media Week. Zo’n twee geleden was het zo ver en sprak ik met mijn tafelheer Maarten van RauwCC en 3 te gekke gasten Tim van GoSpooky, David van Capitola en Jan van de 360Fabriek over hoe AR ons superkrachten geeft. We spraken over hoe naast betere hardware vooral slimmere (sociale) platformen zoals Snapchat en Facebook ervoor zorgen dat AR ons meer creativiteit, beleving en context geeft en dat het creëren van de 3D content steeds makkelijker en beter wordt. Het was supertof om te doen. Het was even warmdraaien maar ik denk dat er een interessante sessie staat, die op mijn YouTube-account is terug te kijken.

Alles Augmented - AR superkrachten (Talkshow Dutch Media Week 2020)

Lees meer en schrijf je in

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts en schrijf je in voor de tweewekelijkse AR-nieuwsbrief van Bas Gezelle. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie