5 tips voor een effectieve video-campagne

Een video-campagne inzetten over meerdere kanalen; welke keuzes maak je en hoe weet je wat werkt?

Ad Alliance doet continu onderzoek naar de meest effectieve inzet van video-campagnes. In dit artikel delen we op basis van actuele onderzoeksresultaten vijf tips waarmee je maximale effectiviteit van jouw video-campagne kan realiseren.

1. Gebruik de kracht van herhaling

Het onderzoek laat zien dat een reclame-uiting op ieder platform een positieve impact heeft op merkherinnering en onbewuste merkvoorkeur. Door een reclame-uiting wordt een merk als meer betrouwbaar en aantrekkelijk gezien en stijgt de koopintentie. Het herhalen van een reclame-uiting leidt tot een significante stijging op de genoemde KPI’s, terwijl de aandacht voor de uiting niet minder wordt.

2. Kies platform en device slim

Het platform en device waarop consumenten jouw reclame-uiting te zien krijgen is van invloed op de effectiviteit van je campagne. Het grote scherm (TV-scherm) draagt bijvoorbeeld bij aan een betere boodschapoverdracht. Wil je maximale aandacht? De kijker op Videoland is verreweg het meest gefocust op reclame-uitingen. Het aantal wegkijkmomenten is hier het laagst.  

3. Zet in op meerdere platformen

Een reclame-uiting op twee platformen heeft aanzienlijk meer impact op merkherinnering en onbewuste merkvoorkeur dan wanneer je één platform inzet. Combineren van meerdere platformen is dus effectiever dan adverteren op één platform, mits je kiest voor de juiste volgorde van inzet.

4. Start je video-campagne met TV

Wanneer je meerdere kanalen inzet, kies dan voor een slimme volgorde om extra impact te realiseren. Het meest effectief is als de campagne start met TV, gevolgd door online video. De onbewuste merkvoorkeur, merkherinnering en aandacht is dan hoger dan wanneer je alleen TV inzet.  Als de campagne start met online gevolgd door TV, dan is de onbewuste merkvoorkeur en merkherinnering significant lager dan wanneer je alleen TV inzet. TV heeft als medium relatief veel status en vertrouwen wat positief afstraalt op het merk. Hiermee vormt TV een gunstige basis, die daaropvolgende online vertoningen versterkt

5. Staar je niet blind op leeftijd

In termen van reclame-impact blijken er meer overeenkomsten te zijn tussen generatie Y (18-35) en generatie X (36-55) dan verschillen. De kracht van de herhaling en de start met TV is effectief bij beide leeftijdsgroepen. Jongeren zijn wel vaker afgeleid van de reclamecontent (meer wegkijkmomenten) en reageren op ieder platform negatiever als ze naar reclame kijken. Dit verschil heeft echter geen invloed op het optimale platform om jongeren te bereiken. Wel heeft dit invloed op de meest effectieve creatieve insteek van je campagne.

Wil je meer weten over de onderzoeken van waaruit deze 5 tips tot stand zijn gekomen? Check dan de verschillende onderzoeken van Ad Alliance:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →