50 Effie-cases ingezonden; fors meer dan vorig jaar

De Effie-jury hoopt op inzichten die de cases geven over effectiviteit in de huidige omstandigheden.

Effie

De Effie Awards heeft dit jaar 50 inzendingen ontvangen. Dat zijn er 16 meer dan vorig jaar. 'Bijzonder', zegt de organisatie, 'want de meeste bedrijven hebben andere dingen aan hun hoofd.'

De categorie ‘Maatschappelijke Impact’ heeft met 18 cases de meeste inzendingen. ‘Gedrag Kort’ heeft 17 inzendingen, de categorie ‘Gedrag Lang’ telt 10 cases en ‘Merk’ 5.

De vakjury’s zijn inmiddels begonnen met het beoordelen van de inzendingen. De hoofdjury onder leiding van Alfred Levi komt begin oktober bij elkaar.

Juist nu

Mary Hoogerbrugge, voorzitter Effie Stuurgroep, zegt benieuwd te zijn naar de inzichten die de cases geven over effectiviteit in deze bijzondere omstandigheden. 'We realiseren ons dat het juist nu een uitdaging is om een goed onderbouwde case te schrijven.'

Uitreiking

De uitreiking van de Effie Awards vindt 17 november plaats tijdens het 24Festival in het Theater Amsterdam. Overdag wordt Marketing Live uitgezonden. Aan het einde van de middag zullen de Effie Awards worden uitgereikt tijdens een hybride event. Dat betekent dat er een kleiner aantal mensen in de zaal kunnen zitten dan te doen gebruikelijk, maar iedereen kan wel meekijken om te zien wie de winnaars zijn.

Koning Effie

De grote winnaar bij de Effies vorig jaar, was de case Koning Toto van De Nederlandse Loterij en TBWA: twee keer goud en één keer zilver. Een niet eerder gezien prestatie in de geschiedenis van de Nederlandse Effie.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie