Effie noteert 38 ingezonden cases: 'Corona heeft geen invloed meer'

De categorie Succesvolle introducties neemt toe aan populariteit: vorig jaar één inzending, dit jaar zes.

De Effie Awards worden 8 november in Theater Amsterdam uitgreikt

Voor de komende editie van de Effie Awards zijn 38 cases ingezonden. Dit aantal is beduidend hoger dan vorig jaar, toen er 32 cases werden ingezonden. Ter illustratie: in 1992 telde de Effie 82 inzendingen. Het gemiddelde percentage bekroningen was tot vorig jaar 22%, ofwel 427 Effies voor in totaal 1950 inzendingen. De 38 cases van dit jaar is dus een 'mooie uplift', zegt onafhankelijk hoofdjurylid Hans Middelhoek.

Populaire categorieën

Corona heeft duidelijk geen impact meer op de inzendingen, dat maakt de cases ‘positiever en veelal creatiever’, aldus Middelhoek. De categorie Succesvolle introducties neemt dit jaar toe aan populariteit: vorig jaar één inzending, dit jaar zes.

De categorieën Maatschappelijk, Merkcampagnes en Gedrag kort hebben dit jaar de meeste inzendingen ontvangen. Het bestuur wil verder niet ingaan op waar te nemen trends. Middelhoek: 'Daar moet de stuurgroep voor gaan zitten, en daar is nu door de jurering geen tijd voor.'

De vakjury's van de zeven categorieën zijn inmiddels gestart met het jureren van de cases. Uit de selectie zal vervolgens de hoofdjury, bestaande uit hoofdjuryvoorzitter Alfred Levi, onafhankelijk hoofdjurylid Hans Middelhoek en de voorzitters van de zeven deeljury's, de uiteindelijke winnaars selecteren.

Commotie

Alfred Levi stelde in een eerder interview met Adformatie een diverse jury geen halszaak te vinden. Nu komt hij hier op terug. 'Ik betreur de commotie die is ontstaan. Iedereen die mij persoonlijk kent, weet dat diversiteit een onderwerp is dat mij na aan het hart ligt.'

De uitreiking van de Effie Awards (sinds 1984) vindt dit jaar op dinsdag 8 november plaats in Theater Amsterdam, naar verwachting zullen 'ruim 500 vakgenoten' acte de présence geven.

De uitreiking vindt dit jaar traditiegetrouw plaats na afloop van Marketing Effie Live (voorheen 24 Festival). In Theater Amsterdam luisteren op 8 november overdag 500 vakgenoten naar diverse internationale sprekers, om vervolgens aan te schuiven bij het galadiner waar de Effie Awards worden uitgereikt. De presentatie hiervan is in handen van Ciana Mayam, bekend van NPO Radio 1, AD en Kassa. Tickets en meer info hier.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie