Nieuw onderzoek maakt aandacht inzichtelijk en bruikbaar instrument

Hoe vang je spaarzame momenten van aandacht?

Adverteerders zoeken naar de beste en meest efficiënte methode om hun product tussen de oren van de consument te krijgen. Aandacht voor advertenties is daarbij cruciaal. Maar hoe vang je spaarzame momenten van aandacht? Daar heeft Teads met succes een aanpak voor ontwikkeld: advertenties optimaliseren op een onderbouwde manier, met als resultaat een tot 3x zo groot effect. Niet eerder werd attention op omnichannel-niveau zo zorgvuldig onderzocht en gekaderd.

De bouwstenen

Het Attention-model bestaat uit 4 elkaar versterkende componenten

 

 

-

Samen met Adelaide, RealEyes, Dentsu en Lumen-research kwam het instrumentarium tot stand. Daarbij kwamen ook hardnekkige misverstanden aan het licht. Zo betekenen zichtbare advertenties niet dat ze worden gezien. Logischerwijs werd gezocht naar de oplossing om dat middels het model wel te kunnen realiseren. Ook bleek o.a. dat een advertentie op de home page weliswaar direct zichtbaar is, maar minder attention krijgt dan beneden de fold. Wie naar beneden scrollt doet dat immers bewust om aandachtig verder te lezen, in zo’n context floreert attention. Oorzaak is dat het op de home page gaat om gedwongen advertentie-confrontaties, onder de fold gebeurt dat vrijwillig.


 

-

Adverteerders kunnen van alle inzichten gebruik maken om live campagnes te optimaliseren door de juiste creaties aan de juiste schermen of devices te koppelen om zo meer impact en betere resultaten te halen. Dankzij de inzichten kan gerichter en veel efficiënter worden geadverteerd. Want, uitsluitend de meest geëigende kwaliteitsmedia en kanalen worden ingezet voor optimale aansluiting bij de beoogde doelen.

Context

Een relevante context (relevance) werkt als super-katalysator op de impact van branding.

-

Brug naar creatie en mediabureaus

Vanzelfsprekend blijft input van creatieven onmisbaar. Creatie is zelfs zo belangrijk dat het voor 2/3 bepalend is voor de effectiviteit. Verder heeft optimale afstemming van de uiting op het mediumtype een substantieel versterkend effect op aandacht, effectiviteit en recall. De inzichten hebben duidelijk gemaakt dat creatie kan meeliften op de bevindingen om hun toegevoegde waarde verder te vergroten. Het kan bovendien intern de relatie tussen strategie, insights en creatie verstevigen.

Ook mediabureaus hebben de Attention Economy omarmd. Zo laat het Head of Strategy van OMD weten dat Attention een vast onderdeel is geworden richting accounts. Inmiddels heeft Teads een wereldwijd bereik bij kwaliteitsuitgevers, TV providers en partnerships met toonaangevende partners voor het meten van attention en ROI-optimalisatie. Ook weten adverteerders uit talloze branches, van Porsche tot Coty, Coca-Cola, Audi, LEGO en Disney, hun weg rechtstreeks te vinden naar Teads.

Wie nieuwsgierig is geworden kan het webinar over Attention Economy hier bekijken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →