Op National Burger Day deelt Burger King gratis vegetarische burgers uit

De actie geldt alleen in het Verenigd Koninkrijk, waar veel inwoners negatief zouden staan tegenover vegetarische burgers.

De advertentie van Burger King in het Verenigd Koninkrijk
Afbeelding: Burger King

Burger King heeft het plan om in 2030 voor de helft 'vleesvrij' te zijn, onder andere door plant based burgers te verkopen in zijn restaurants. Het Verenigd Koninkrijk vormt een uitdaging. Uit onderzoek blijkt dat 91 procent van de Britten vlees eet en dat van deze groep 51 procent zelfs een gratis plant based burger weigert op te eten. Of althans, dat zegt de groep. 

Voor Burger King reden om op 25 augustus - National Burger Day - tienduizend gratis plant based en vegetarische Whopper-burgers weg te geven. Britten kunnen via een op=op-principe een burger claimen via de Burger King-app.

Go meat free for free

De eendaagse campagnestunt draagt de slogan 'Go meat free for free', schrijft The Drum op basis van informatie van Burger King. De actie lijkt niet geldig in Nederland: de socialmedia-accounts van Burger King Nederland reppen er met geen woord over. En de website Fijnedagvan.nl - die ludieke dagen bijhoudt - zegt dat er vandaag geen speciale dag gevierd wordt. 

Naast ludieke acties voert Burger King ook permanente veranderingen door. In Oostenrijk serveert de restaurantketen sinds juli standaard vegetarische burgers en nuggets, tenzij klanten expliciet om vlees vragen. De bijbehorende campagne 'Normal oder mit Fleisch' is hier terug te kijken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie