Pfizer moedigt vaccinatie aan via populair videospel

Spelers die zich in het spel én in het echt laten vaccineren, krijgen exclusieve extra's in het spel.

Pfizer Brazilië

In een poging om meer Brazilianen te overtuigen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, duikt vaccinmaker Pfizer nu ook op in een Latijns-Amerikaans videospel. Pfizer heeft de handen ineengeslagen met GTA RolePlay (GTA RP), een niet-officiële variant op de wereldbekende game GTA. De GTA RP-game heeft verschillende servers, waarvan de Cidade Alta-server met een dagelijks bereik van zes miljoen personen de grootste is. 

Pfizer werkt samen met Outplay, dat de betreffende server beheert. De samenwerking is tot stand gekomen met hulp van Druid en Ogilvy Brazilië, schrijft Adage.

Extra's voor gevaccineerde spelers

De GTA RP-game draait om missies die spelers kunnen voltooien om extra's te bemachtigen. Pfizer heeft nu zijn eigen missie, inclusief de hashtag #InGameVaccine. Spelers voltooien de missie door in de game naar één van de Pfizer-vaccinatielocaties te reizen en zich daar te laten vaccineren tegen het coronavirus. Spelers die in het echt ook minimaal één dosis van een coronavaccin ontvangen hebben (van Pfizer of een andere vaccinmaker), kunnen een afbeelding uit de game delen op hun sociale media. 

Dergelijke spelers ontvangen in het spel een speciale blauwe band om de arm van hun karakter, die aangeeft dat de speler gevaccineerd is. Het karakter krijgt ook extra bescherming, waardoor hij/zij het langer volhoudt tijdens andere missies. 

Brazilië heeft lage vaccinatiegraad

Afbeeldingen die door Pfizer Brazilië gedeeld zijn, tonen in de game rijen voor de vaccinatiecenters. In het echt gaat het minder hard, vandaar de campagne. In Brazilië is op moment van schrijven pas 60 procent van de bevolking volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. In Nederland is dat 84 procent. 

Niet bekend is of Pfizer ook buiten Brazilië of via andere videogames aandacht wil vragen voor het vaccineren tegen corona. De genoemde game GTA RP is als gezegd geen officiële versie van GTA. De uitgever van GTA heeft nog niet gereageerd op de campagne van Pfizer.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie