Zeeman tegen mannen: ‘rondlopen in een versleten onderbroek is een echte afknapper’

Inzicht reclamecampagne: 37 procent van de mannen loopt in een onderbroek waar de gaten in vallen.

Het is natuurlijk beroepsverbazing, maar textielsuper Zeeman kan er écht niet over uit dat mannen door blijven lopen in versleten ondergoed. ‘Wij verbazen ons hierover, want voor maar een paar euro loop je er weer fris bij.’

Voor de nieuwe reclamecampagne (en wellicht ook uit oprechte nieuwsgierigheid) deed Zeeman onderzoek. Is het nou écht zo slecht gesteld met het ondergoed van de man? De enquête werd uitgevoerd onder meer dan 300 samenwonende vrouwen in Nederland. Daaruit blijkt dat maar liefst 37 procent van de mannen loopt regelmatig in een versleten onderbroek. Zeeman: ‘Ook al vallen de gaten erin, ze blijven ermee rondlopen.’ Het leverde deze commercial op:

Nog wat weetjes uit het onderzoek? Dit is wat mannen volgens de bevraagde vrouwen als reden geven dat ze in versleten goed blijven rondlopen:

  • 38% interesseert ondergoed niets
  • 29% vindt dat de oude onderbroek zo lekker zit
  • 33% heeft geen zin om er tijd in te steken
  • 19% merkt niet eens dat hij versleten is
  • 12% is er erg aan gehecht

De maatschappelijke rol die Zeeman wilde pakken: &;Met onze nieuwste campagne willen we dit onderwerp bespreekbaar maken. Mannen mogen het best weten: “rondlopen in een versleten onderbroek is een echte afknapper”. En bovendien nergens voor nodig, want je koopt bij Zeeman voordelig een nieuwe.&;

Over het onderzoek
Het onderzoek is tussen 6 en 9 december 2016 uitgevoerd door MWM2 research. In totaal werden 1.225 vrouwen ondervraagd in vier landen. In Nederland waren dit 305 vrouwen. De vrouwen waren tenminste 18 jaar en samenwonend met een mannelijke partner.

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie