Premium

Gouden Leeuw voor 'Batman' van RNDBT Content

War Child-film enige Nederlandse winnaar op voorlaatste Cannes-dag

RNDBT Content heeft met 'Batman' (War Child) een Gouden Leeuw gewonnen in de categorie Film Craft. De film maakt onderdeel uit van een serie van vier, gecreërd door Marcel Frensch en Rogier Mahieu en geproduceerd door RNDBT Content. De aflevering 'Batman' werd geregisseerd door Jeroen Mol. Mol is regisseur voor commercials bij In Case Of Fire.

In de films zien we kinderen die op heel verschillende manieren met behulp van hun fantasie even de ellende proberen te vergeten waar ze dagelijks mee geconfronteerd worden. Maar uiteraard kunnen zij dat niet altijd op eigen kracht. Warchild biedt daarbij psychosociale hulp.

Drie van de vier films, waaronder 'Batman', zijn opgenomen in Libanon, in een vluchtelingenkamp in de Bekaa-vallei. 

Het is de tweede Gouden Leeuw voor Nederland. Eerder deze week won J. Walter Thompson goud met 'School for Justice' in de categorie Direct.

In de categorieën Creative Effectiveness en Radio speelden Nederlands bureaus vrijdagavond geen rol. In 'Digital Craft' daarentegen was MediaMonks (wederom) nauw betrokken bij prijswinnende campagnes. 'Sandbox' (Audi, bureau POL Oslo) won tweemaal brons, 'Legoland' (bureau VML New York) eenmaal.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie