Jan Bonjer nieuwe hoofdredacteur AD

Jan Bonjer (46) is door de directie van de Algemene Media Groep (AMG) voorgedragen als de nieuwe hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Bonjer is nu nog hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden in Groningen. Hij volgt hoofdredacteur Willem Ammerlaan (57) op, die in mei volgend jaar na bijna 35 jaar Algemeen Dagblad de krant zal verlaten. Ammerlaan leidde het AD tijdelijk na het opstappen van Oscar Garschagen.

Bonjer werd vorig jaar hoofdredacteur van het nieuwe Dagblad van het Noorden, dat toen voortkwam uit een fusie van het Nieuwsblad van het Noorden en de Drentse Courant/Groninger Dagblad. Van die krant was hij al hoofdredacteur sinds 1998.

Hij begon zijn loopbaan ruim 25 jaar geleden als regioverslaggever bij het Leidsch Dagblad. Daarna was hij verslaggever van onder andere de Winschoter Courant en NRC Handelsblad. Tussen 1991 en 1998 was Bonjer achtereenvolgens directeur van Vogelbescherming Nederland en hoofd communicatie en marketing van de Vereniging Natuurmonumenten.

De redactie heeft maandag ingestemd met deze benoeming per 1 december 2003, die nu nog moet worden bekrachtigd door de Raad van Commissarissen van moederbedrijf PCM Uitgevers.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie