Viral van de week: Bella Thorne, OnlyFans en 1 miljoen dollar in 24 uur

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Heb je al eens gehoord van OnlyFans? Op dit subscription-based platform geven influencers hun volgers tegen betaling van een maandelijkse som een exclusief kijkje in hun persoonlijke leven. In de meeste gevallen betekent dat “kijkje” dat volgers toegang krijgen tot pornografische content. Via OnlyFans kunnen influencers dus van hun lichaam een inkomstenbron maken. 

Maar het hoeft niet altijd zo te zijn: steeds meer bekendheden komen er nu achter dat ze geld kunnen verdienen met exclusieve content. Zo besloot rapper Cardi B begin augustus om een OnlyFans-account aan te maken. Daarbij vermeldde ze expliciet dat ze geen naakt zou gaan delen. Enkel “een blik in haar persoonlijke leven”, omdat “iedereen altijd zo nieuwsgierig is naar wat ze daarin allemaal doet”.

Gisteren werd een nieuw hoogtepunt bereikt met de volgende grote naam: Bella Thorne, een ex-Disney actrice met 23 miljoen volgers op Instagram. Net als bij Cardi B werd meteen duidelijk gemaakt dat er geen naakt te zien zou zijn. Toch liep het storm: verschillende duizenden volgers schreven zich in voor 20 dollar per maand, wat ervoor zorgde dat Bella in minder dan 24 uur 1 miljoen dollar binnenhaalde. Door het grote aantal bezoekers crashte de website van OnlyFans zelfs even. 

Advertentie

Het succes van OnlyFans toont aan dat steeds grotere aantallen volgers bereid zijn om te betalen voor exclusieve content van hun favoriete celebrities of creators. Betaalde sociale media zijn nooit eerder een groot succes geweest, maar OnlyFans opent toch opnieuw de deur in die richting... Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie