The King has Arrived

Bud landt in Nederland

Campagne van Bud op Schiphol

Eindelijk is het zover: The King of Beers is hier. Bud is de oceaan overgestoken, en iedereen zal het weten. Met een grootse campagne en strategie gericht op urban jongeren verwacht het grootste biermerk ter wereld een unieke positie in ons bierlandschap te veroveren. Sjors van Drie – senior brand manager van Bud – en Matthias Claes – trade marketing manager global travel retail – werken beiden aan de merkintroductie. Ze vertellen hoe het is om als vorst voet op vreemde bodem te zetten.

Bud schudt de boel op

Wij Nederlanders lusten wel een biertje. Of je er nu eentje in de kroeg of uit de koelkast haalt, de kans is groot dat je een oer-Hollands pilsje pakt. De vijf grootste merken in onze markt komen namelijk van eigen bodem. Ze smaken enigszins vergelijkbaar (relatief zwaar en bitter) en bedienen al generaties dezelfde hoofddoelgroep: vooral (witte) mannen. Dat kan ook anders, vindt Bud. Daarom mikt het internationale merk met zijn lichte, verfrissende pilsener en kenmerkende smooth taste op jongeren die zich niet in een hokje laten stoppen.

Bud uiting in Amsterdam
Bud uiting in Rotterdam

“Wij zijn de King of Beers en we geloven dat iedereen het in zich heeft om ook een King te zijn. Grootsheid komt niet vanzelf, een kroon moet je verdienen. Daarom stimuleren we mensen om er vol voor te gaan, kansen te grijpen en eindeloos veel positieve energie te stoppen in alles wat ze doen. Die mindset past perfect bij onze vooruitstrevende doelgroep.” Sjors van Drie – senior brand manager van Bud

Over de rode loper door Nederland

Bud is larger than life, en de naam spreekt van hier tot Tokyo tot de verbeelding. Voor de introductie in Nederland pakt The King of Beers dan ook flink uit. Er is geen ontkomen aan de campagne. Out of home, op tv en online is de boodschap luid en duidelijk: The King is Here. De grootsheid zit ‘m niet alleen in die zelfverzekerde boodschap, maar blijkt ook uit de formaten van de uitingen en high profile partnerships.

Onderdeel worden van een urban cultuur

Het nummer één biermerk ter wereld kiest er bewust voor om niet alleen op basis van pure brand power een plek in de markt te verwerven. Je kunt een paar maanden keihard roepen dat je er bent of je label op een paar populaire evenementen plakken, maar daarmee red je het niet op lange termijn. Om echt succesvol te worden, werkt Bud daarom samen met inspirerende talenten en bekende namen binnen fashion, music en art. Door te focussen op lokale urban lifestyle events en partnerships, nestelt Bud zich stukje bij beetje in onze cultuur en laat het merk zien dat het komt om te blijven.

Urban style
Urban style

Bold arrival op Schiphol

Een andere belangrijke samenwerking ging Bud aan met Schiphol. Want voordat het merk zich in Nederland zou vestigen, wilde het de markt met grootsheid betreden. En waar komen internationale bezoekers van naam aan in Nederland? Juist, op de luchthaven. Het werd een bold arrival, een statement: The King has Arrived. Bud drukte zijn stempel op de complete arrival flow. Enkele opvallende uitingen? Een takeover van diverse digitale schermen op de route richting de aankomsthallen, twee enorme billboards na de douane en als absolute klapper de branding van verschillende bagagebanden in de kenmerkende rood-zwarte huisstijl.

“Talkability is key voor deze campagne, dus we hebben samen met Bud bekeken hoe we op Schiphol het beste buzz rond het merk konden creëren. De grootsheid van de uitingen maakt sowieso de tongen los. Daarnaast zagen we veel reizigers selfies maken voor banners en lightboxen met The King has Arrived. De bagagebanden trokken in elk reclaimgebied alle aandacht naar zich toe. We zien het daarom als een mooi compliment dat Bud ook op andere luchthavens reclaimgebieden wil gaan branden.” - André Wilderdijk, key accountmanager Schiphol Media

Bud Uiting B-pier
Bud uiting reclaim

Doorpakken met retail

Nu de bold arrival in Nederland een feit is, richt Bud komende tijd alle pijlen op de verkoop. Met acties in het hele land worden mensen gestimuleerd om het iconische pils eens uit te proberen. Consumenten vinden het bier inmiddels in alle Nederlandse supermarkten en 1.300 horecazaken. Ook op Schiphol kunnen reizigers sinds kort kennismaken met de smooth taste van Bud. De promo’s in en rond winkels op de luchthaven zijn in november en december niet te missen.

“Schiphol is een van de belangrijkste luchthavens van Europa. De hoge bezoekersaantallen en opvallende mediaobjecten maken het een premium locatie, met alle positieve eigenschappen van een massamedium. Tel daar de creatieve vrijheid, proactieve aanpak en operationele flexibiliteit van het mediateam bij op, en je hebt een recept voor succes in handen. Deze campagne heeft onze verwachtingen dan ook op alle fronten overtroffen.” - Mathias Claes, trade marketing manager global travel retail

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →