Viral van de week: De selfie-video van Rutte

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Mark Rutte in zijn selfie-video voor de Tweede Kamer verkiezingen
Youtube

Zwevende kiezers maken hun keuze vaak pas in het stemhokje en met dit jaar 3 dagen waarop er gestemd kon worden, werd de druk afgelopen maandag flink opgevoerd. Online uiteraard. Partijleiders tweetten en postten er dan ook flink op los met gelikte campagneslogans en snappy fragmenten uit de debatten. De enige die hier niet aan mee deed was Mark Rutte. Hij schreef geen enkele tweet en had slechts 3 posts op Instagram. Maar less is more, want met één simpele selfie-video ging hij heel het land over. 

De selfie-video van slechts 20 seconden lijkt ongekunsteld. In een doodnormale straat en met wiebelig beeld en zoemend achtergrondgeluid vertelt de leider van het land dat hij “niet weer zo’n politicus is die je vertelt op wie je moet gaan stemmen”, maar dat het belangrijk is dat je vooral gewoon naar de stembus moet gaat. Een boodschap die de sympathie van de kijker opwekt. 

Uiteraard was er niets ongepland aan deze selfie-video. Het logo van de VVD is er netjes in geëdit en voor de versie op Instagram is er keurig ondertiteling in gezet. Simpelweg een geniale zet van het campagneteam die zowel voor de opkomst als de uitslag goed voor de VVD heeft uitgepakt. 

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie