"FM-frequentie blijft voorlopig cruciaal voor radiozenders"

Frank Volmer (STER) in gesprek met Joris van der Pol (Talpa) over de toekomst van audio. Eén van de conclusies? FM blijft nog wel even.

In een serie speciale afleveringen van de podcast ZIGT op Media gaan Rogier Bruggeman en René Zeedijk van ZIGT één keer per maand in gesprek met exploitanten in de verschillende branches. Het spits werd afgebeten door Frank Volmer van de Ster en Joris van der Pol van Talpa en Audify. Zij bespraken onder meer wat het nieuwe NMO gaat betekenen voor het audiodomein.

Een ander heet hangijzer is het uitfaseren van de FM-frequentie. Zenders betalen gigantische bedragen ("daar waren we overigens zelf bij") maar worden wel verplicht te investeren in alternatieven. Joris van der Pol geeft aan dat dit de continuïteit van je businessmodel geen goed doet. "Ik ken weinig markten waar partijen, in dit geval exploitanten verplicht moeten investeren in nieuwe technologie, zoals bijvoorbeeld de uitrol van DAB+. Om vervolgens in discussie te komen met de overheid over het huidig model. Dat vermengt op een rare manier in onze markt. Die inmenging van de politiek in radioland heeft een grote impact op onze bedrijfsvoering."

De hele aflevering kijk en luister je hier:

Meer luisteren?

Meer podcasts van ZIGT beluisteren of bekijken? Abonneer je hier op Spotify, Apple Podcast of kijk op YouTube.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →