Met deze videoserie brengt Snapchat klimaatverandering onder de aandacht

De verticale videoserie is gemaakt in samenwerking met Re:wild en rapper 2 Chainz. Kijkers worden bijgepraat over klimaatverandering.

Uitsnede van de digitale poster
Afbeelding: Snapchat

Snapchat slaat de handen ineen met Re:wild, een milieuorganisatie waar onder meer Leonardo DiCaprio zich aan verbonden heeft. Neo Studios heeft samen met Re:wild een tiendelige videoserie genaamd Planet Rewild geproduceerd over hoe klimaatverandering de natuur en onze levens beïnvloedt. In de video's gaan experts ook in op manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Veel aandacht gaat uit naar het laten verwilderen van stedelijke omgevingen, zodat de natuur zich kan herstellen. 

Op 28 april verschijnt de eerste video op Snapchat. Elke week volgt een nieuw deel, waarmee de laatste video op 30 juni uitkomt. De video's zijn verticaal te zien, vermoedelijk omdat de meeste Snapchat-gebruikers naar hun smartphonescherm kijken. Snapchat komt terug op de vraag van Adformatie hoe lang de afleveringen duren. De trailer van de videoserie is hieronder te bekijken. 

Meerjarige samenwerking

De videoserie maakt onderdeel uit van een meerjarige samenwerking tussen Snapchat en Re:wild. Die samenwerking werd vorig jaar aangekondigd en omvat meer acties, waaronder het planten van bomen. De Amerikaanse rapper 2 Chainz presenteert de videoserie. Hij zet zich vaker in voor het milieu. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie