'Een podcastjournaal' is een podcast over podcasts

Twee podcastexperts vroegen zich af: waarom is er nog geen podcasts over de podcastindustrie? Dus zijn ze die gestart.

Afbeelding: Shutterstock

Een maandelijkse podcast over het podcastlandschap: dat is 'Een podcastjournaal'. Joep van der Laan (content strategist en podcastexpert bij Mindshare en jurylid bij de Dutch Podcast Awards) en Robert Doggers (oprichter van podcastbureau Next Episode) maken de podcast samen. Het gaat om een co-productie van Next Episode en Visionair Ordinair.

Advertentie
advertisement

Podcastnieuws

In de podcast bespreken Van der Laan en Doggers 'kleine nieuwtjes en grote trends in podcastland', waaronder documentaires van de NPO en branded podcasts van grote adverteerders. Ook laat het duo betrokkenen uit de podcastwereld aan het woord. In de eerste aflevering (die een half uur duurt) zijn dat Frans Pollux, een podcastmaker van de NPO, en Anne Janssens, oprichter van Dag & Nacht Media. 

Janssens heeft zijn bedrijf onlangs verkocht aan het Deense Podimo. Van der Laan en Doggers interviewen Janssens over de toekomstplannen van Podimo. 'Hij blijkt ineens niet zo’n fan meer van branded podcasts, daarover hebben we hem wel even aan de tand gevoeld', meldt het duo in een persbericht.

De podcastserie is te beluisteren via onder meer Spotify en Apple Podcasts.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie