Deense Podimo neemt Dag en Nacht Media over, Nederlands grootste podcasthuis

Denen werken met Netflix-model. Deel podcasts zal 'achter de app'verdwijnen en voor 5 euro per maand reclamevrij te beluisteren zijn.

Het Deense Podimo neemt Dag en Nacht Media over, de grootste podcastuitgever van Nederland. Een deel gaat onder een abonnement van 5 euro per maand vallen

Dag en Nacht Media brengt een groot aantal populaire podcasts uit, waaronder De Willem podcastMan Man Man, Jong beleggen en Een Podcast over Media, De Vierkante Ogen Show. Maandelijks worden acht miljoen afleveringen van het podcasthuis besluisterd.

Een deel daarvan zal via een abonnementsmodel via de app van Podimo zijn te beluisteren, de overige blijven na de overname gratis beschikbaar via platforms als Spotify of Apple. Welke dat zijn wordt volgende maand bekend. De makers zelf zouden kunnen kiezen of hun podcast achter de app verdwijnt.

Dag en Nacht Media werd in 2015 opgericht door jeugdvrienden Tim de Gier en Anne Janssens. Er werken nu 20 mensen. Tot nu toe was de enige investeerder in het bedrijf. Alle aandelen van de oprichters en de enige investeerder V-Ventures zijn verkocht aan Podimo. Hoeveel daarvoor is betaald wordt niet bekend gemaakt. Tijdens een recente investeringsronde haalde Podimo 80 miljoen euro op.

Ook Tonny Media, het Nederlandse  bedrijf van Titus van Dijk, Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck, maakte eerder bekend een samenwerking met Podimo aan te gaan. Tonny Media maakt onder meer de Zelfspodcast en Marc-Marie en Aaf vinden iets.

Podimo is opgericht in 2019 en is met de reclamevrije podcasts uitgegroeid tot de grootste abonnementsdienst in podcasts van Europa. Er werken 160 mensen. Naast Denemarken is het  actief in onder meer Duitsland, Mexico, Spanje en Noorwegen.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Remy Bergsma
Een behind the scenes met eigenaar Tim de Gier over de overname is hier te beluisteren: https://pom.show/2022/03/30/achter-de-schermen-bij-de-overname-van-dag-en-nacht-media/
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie