Efteling is het best presterende merk op zowel Instagram als TikTok

Attractiepark bovenaan in socialmedia-lijsten op basis van engagement en volgers.

Geen ander merk presteert zo goed op Instagram als Tiktok als de Efteling. Het sprookjes- en attractiepark laat tal van andere social-grootmachten achter zich, waaronder Bol.com, Shell en het van Gogh Museum.

Dat blijkt uit onderzoek van het Rotterdamse bureau Somention naar de prestaties van merken op TikTok en Instagram. De ranglijst is samengesteld op basis van het aantal volgers en de engagement-rate. 

Beste Instagram accounts 2022

Voor de tweede keer op rij is de Efteling de grote winnaar in het onderzoek. Het attractiepark wist dit jaar op Instagram een groei van 10.17% in volgers te maken., wat gelijk staat aan een groei van maar liefst 33.800 volgers.

Bovendien weet de Efteling zijn community goed te bereiken en interactie uit te lokken met magische posts en reels vol inhakers. Het positieve sentiment in de content is alom.

Dit jaar wist The Ocean Cleanup een plaats omhoog te schuiven en hebben zij daarmee de tweede plaats weten te bemachtigen. Het account wist dit jaar 220.600 volgers erbij te krijgen en groeide hierdoor met 33.59%. Opvallend is het hoge aantal reacties en likes dat het account wist te ontvangen.

Op plek 3 is niemand minder dan Bol.com! Met de leukste inhakers, grappen en Gerda hadden we stiekem ook niet anders verwacht. En daar dachten meer mensen hetzelfde over. Het account had dit jaar een groei van 14.100 volgers!

De top 10

 1. @efteling

 2. @theoceancleanup

 3. @bol_com

 4. @annefrankhouse_official

 5. @shell

 6. @vangoghmuseum

 7. @giethoorn_village

 8. @schorembarbier

 9. @visitkeukenhof

 10. @walibihollandofficial 

 


Beste TikTok-accounts

Niet alleen op Instagram, maar ook op TikTok wist Efteling de eerste plek te bemachtigen. Het attractiepark liet fans onder andere leuke insights zien, sneak peaks van nieuwe attracties en speelde in op trends. Het account wist gemiddeld 293 reacties per video te ontvangen. 

IJssalon Borger is beëindigd op een welverdiende tweede plek binnen de lijst. Hoe de Drentse ijssalon in het afgelopen half jaar niet eens in de Top 10 geplaatst stond weten zij toch op de tweede plaats te eindigen in heel 2022. Het afgelopen jaar heeft het account een groei in volgers doorgemaakt van maar liefst 26,53% (24.500 volgers).

Op nummer drie in de TikTok Top hebben we Duinrell. Ook dit attractiepark is erg populair op TikTok bij fans. Afgelopen jaar heeft het een groei in totaal aantal likes gemaakt van 1.2 miljoen!

De top 10

 1. @efteling

 2. @ijssalonborger

 3. @duinrell

 4. @netflixnl

 5. @pathe

 6. @rodekruis

 7. @redbullned

 8. @dominos_nl

 9. @jaminonline

 10. @schipholairport

@efteling Wat is jouw favoriete snack om te eten in de Efteling? 🤤 #efteling ♬ origineel geluid - Efteling ✨

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie