FD Mediagroep neemt IPE International Publishers over

FD Mediagroep wil met overname een Europees toonaangevende uitgever voor de beleggings- en pensioensector worden.

In 2015 openden IPE-oprichtersPiers Diacre en Fennell Betson de Londense beurs. IPE bestond 20 jaar.
Foto: IPE

FD Mediagroep heeft de Britse uitgever IPE International Publishers Ltd overgenomen. Met de overname wil het ‘ook op Europees niveau een toonaangevende uitgever voor de beleggings- en pensioensector worden’, zegt Jeroen van Dijk, cfo bij FD Mediagroep. Over de koopprijs doet FD Mediagroep geen uitspraken.

Bij IPE werken een kleine 50 man, de omzet van het bedrijf bedraagt ruim 10 miljoen euro. ‘IPE heeft zich in 25 jaar ontwikkeld tot de vertrouwde bron van onafhankelijk sectornieuws en informatie voor Europese pensioen- en beleggingsprofessionals’¸ stelt FD Business-directeur en -uitgever Mariska van der Westen.

Volgens Van der Westen zal FD blijven investeren in sterke, onafhankelijke redactionele content en ziet het daarnaast mogelijkheden in regio-specifieke events, Europa-brede dataproducten, geoptimaliseerde abonnementsmodellen en een verbeterd aanbod voor adverteerders

Advertentie
advertisement

Springplank

Dat kan onder meer via de titel Pensioen Pro, die zich exclusief op de Nederlandse markt richt. Jeroen van Dijk: ‘IPE is een pan-Europees platform dat een springplank kan zijn voor de lancering of acquisitie van publicaties die zich, net als Pensioen Pro, richten op een specifieke markt, zoals de DACH- regio of de Nordics.'

Daarnaast geeft de acquisitie van IPE de FD Mediagroep de schaal om bepaalde niches in deze sector beter te bedienen met specifieke publicaties, zoals bijvoorbeeld gericht op impact-investing, stelt Van Dijk.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie