Feyenoord start eigen, betaalde videostreamingdienst

Feyenoord One kost vijftig euro per jaar, of de helft voor wie Legioenlid of seizoenkaarthouder is.

Afbeelding: aangeleverd

Feyenoord start een eigen videostreamingdienst genaamd Feyenoord One. Het platform biedt onder meer volledige wedstrijden, documentaires, historische wedstrijden en Feyenoord Originals. Een abonnement op de streamingdienst kost jaarlijks 25 euro voor seizoenkaarthouders en Legioenleden en 50 euro voor andere supporters.

Documentaires en series

De streamingdienst telt bij de lancering onder andere meer dan dertig documentaires en series, meldt de voetbalclub. Eén van de series volgt spelers, stafleden en supporters in de laatste weken van het seizoen 2022-2023 richting het binnenslepen van de landstitel. En een andere documentaire zoomt in op Santiago Gimenez, de Mexicaanse spits die een belangrijke rol veroverde binnen Feyenoord. Een cameraploeg van de club volgde Gimenez in Nederland en reisde af naar Mexico om bekenden te spreken over de jeugd van de voetballer.

Op Feyenoord One ziet de kijker ook wedstrijden van het Onder 19-team, oefenwedstrijden en highlights van het vrouwen 1-team. Op dit moment is er meer dan tweehonderd uur aan beeldmateriaal over Feyenoord te bekijken. Feyenoord belooft na de livegang van de streamingdienst meer content beschikbaar te maken.

Meer streamingdiensten

Een abonnement op Feyenoord One kost vanaf het aankomende seizoen 25 euro per seizoen voor seizoenkaarthouders en Legioenleden. Andere supporters betalen jaarlijks vijftig euro. Voor de resterende maanden van dit seizoen geldt er een korting.

Feyenoord zegt de eerste Nederlandse voetbalclub te zijn die een eigen streamingdienst start. In het buitenland is dat al langer gangbaar. Real Madrid, Juventus en vele Premier League-clubs hebben al zo'n streamingdienst voor hun miljoenen fans, bedoeld om de merkbinding te verstevigen en soms ook extra inkomsten te halen uit supporters. Wereldvoetbalbond Fifa lanceerde begin 2022 al een eigen, gratis videostreamingdienst.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie