Kink alsnog op de FM na deal met Decibel

Radiozender per 23 januari op FM te horen in de Randstad.

Kink is per 23 januari te ontvangen op FM-frequenties in de Randstad. Het gaat om Zuid-Holland (97.6 FM), Noord-Holland (98.0 FM en 98.3 FM) en de stad Utrecht (97.3 FM). Daarvoor heeft de radiozender een overeenkomst gesloten met Decibel, dat sinds 2007 aantal FM-frequenties in de Randstad en Eindhoven heeft. 

Daarmee komt Kink alsnog (deels) op de FM. De zender greep in de zomer naast een kavel tijdens de veiling die juist na een rechtszaak van Kink tot stand kwam.

'We zijn heel erg blij met de samenwerking met Decibel. Voor het grootste deel van de radioluisteraars is FM de belangrijkste manier om naar de radio te luisteren', zegt Kink-directeur Jan Hoogesteijn. 'Naast onze landelijke dekking op DAB+ en onze online-uitzendingen kunnen we nu eindelijk de vele luisteraars in de Randstad en in de auto nog makkelijker laten genieten van de beste alternatieve rock.'

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur heeft akkoord gegeven voor de overname van de FM-frequenties.

Decibel heeft sinds 2007 aantal FM-frequenties in de Randstad en Eindhoven. Mediaondernemer Pierre Karsten (ook oprichter Boomerang) en zakenpartner Perry Oerlemans (Decibel) hebben de vergunningen in handen. Deze lopen 31 augustus 2025 af.

Decibel gaat zich vanaf 23 januari volledig richten op digitale distributie via diverse online radioportals, de eigen website (decibel.nl) en de Decibel app. 'Daarnaast gaan we ons ook richten op het verder uitbouwen van de Decibel community via social media en een nieuw te ontwikkelen platform gericht op liefhebbers van muziek uit de 90s', zegt Perry Oerlemans van Decibel.

 

Rechtszaak Kink

Eerder werd bekend dat Kink een rechtszaak heeft aangespannen rond een handhavingsverzoek over de verbondenheid van Talpa Network en Radiocorp (Slam/100%NL, inmiddels verkocht aan Mediahuis) in saleshuis OMS. Kink vond (en vindt) dat dat OMS met zes FM-frequenties een te groot aandeel in de radiomarkt heeft en in feite als een radiobedrijf fungeert. OMS is ook na de FM-veiling actief met nu naast Talpa Mediahuis als aandeelhouder. De twee partijen hadden met hun zenders volgens Kink niet aan de veiling mee mogen doen.

Het handhavingsverzoek is uitgemond in een rechtszaak die in februari op de rol staat in Rotterdam.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie