Na een boek komt er ook een documentaire over de mondkapjesdeal van Sywert en zijn partners

Follow The Money en NewBe gaan de documentaire maken en vermoedelijk uitzenden via KRO-NCRV.

Sywert van Lienden als commentator bij Op1

Er is een documentaireserie in de maak over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden en zijn twee compagnons. De serie komt uit de koker van productiehuis NewBe en journalistiek onderzoeksplatform Follow The Money. Het in maart uitgebrachte boek 'Sywerts Miljoenen', geschreven door twee journalisten van Follow The Money, vormt de basis van de serie. 

De partijen zeggen in een vergevorderd stadium te zijn met KRO-NCRV en de NPO over het uitzenden en mikken op de tweede helft van 2023.

Actuele gebeurtenissen

Van Lienden en zijn compagnons maakten in 2020 een goede sier door vele mondkapjes te regelen voor de Nederlandse zorg, naar eigen zeggen 'om niet'. Veel bekende bedrijven zegden kosteloos hun hulp toe. Medio 2021 werd duidelijk dat de drie zakenpartners het helemaal niet 'om niet' deden, maar vele miljoenen verdiend hebben aan de deal met het Ministerie van VWS. De gang van zaken leidde tot grote ophef en diverse officiële onderzoeken.

Hoewel de serie zich baseert op het onlangs uitgebrachte boek Sywerts Miljoenen, proberen de makers ook zoveel mogelijk recente gebeurtenissen mee te nemen. Dat zijn er nogal wat. Zo loopt er een strafrechtelijk onderzoek, publiceerde Deloitte onlangs een kritisch rapport over de plannen en werkwijze van Van Lienden en zijn compagnons en kreeg Follow The Money een contract in handen waar Deloitte géén toegang tot had.

Laura Veenema, Creative Director Unscripted NewBe: 'Wij zijn erg trots op de samenwerking met Follow The Money en beide schrijvers. De samenwerking stelt ons in staat om, voortbordurend op de stevige journalistieke basis die is gelegd, een documentaire te maken over een van de meest spraakmakende zaken van de afgelopen jaren, die zich afspeelde in een historische tijdsperiode, zoveel betrokkenen kent én die wekelijks stof doet opwaaien.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie