Netflix goedkopere abonnement met reclame start in november met deze beperkingen

Het abonnement verschilt in prijs in Europese landen en start vooralsnog niet in Nederland.

Netflix maakt zijn eerder aangekondigde streamingsabonnement met advertenties vanaf 3 november beschikbaar in twaalf landen, waaronder Europese landen. Nederland zit er vooralsnog niet bij.

Prijzen lopen uiteen

Het Netflix With Ads-abonnement verschijnt naast de drie bestaande abonnementen, die beschikbaar blijven voor de huidige prijzen. Het nieuwe abonnement verschilt per land in prijs. Zo betaal je in Duitsland 4,99 euro per maand voor het abonnement, in Spanje en Italië 5,49 euro en in Frankrijk 5,99 euro. Hoewel de koers van de euro al een tijdje praktisch gelijk is met de dollar, kost het abonnement in de Verenigde Staten maandelijks 6,99 dollar. 

De prijsstelling van Netflix is in alle landen scherp in vergelijking met de concurrentie. Disney+, Hulu en HBO Max bieden ook abonnementen met reclame aan en vragen 8 tot 10 dollar per maand. 

4 tot 5 minuten reclame

Wie zich abonneert op het Netflix-abonnement met reclames, kan vier tot vijf minuten per uur advertenties verwachten. Die duren vijftien tot dertig seconden per stuk en verschijnen voorafgaand én gedurende een serie, film of documentaire. 

Adverteerders krijgen van Netflix hulp bij het bereiken van hun doelgroep(en). Zo belooft de streamingsdienst targetingmogelijkheden per land, kijkgenre (sci-fi, actiefilms, etc.) en maatregelen die moeten voorkomen dat advertenties verschijnen rondom niet-passende videobeelden. Denk aan actie- of seksscenes. 

Netflix belooft vanaf het eerste kwartaal van 2023 samen te werken met DoubleVerify en Integral Ad Science om de zichtbaarheid en traffic van advertenties te verifiëren. Later in 2023 - Netflix hangt er geen moment aan - gaat Nielsen ook zijn Digital Ad Ratings gebruiken om Amerikaanse adverteerders te helpen bij het bereiken van hun doelgroep(en). Het is niet duidelijk of deze functie ook in andere landen beschikbaar komt. 

 

Beperkingen

Het Netflix-abonnement met reclames is een paar euro per maand goedkoper dan het reguliere, reclamevrije abonnement. Minder betalen levert niet alleen advertenties op, maar ook praktische beperkingen. Zo kun je met het Netflix With Ads-abonnement alleen kijken in 720p-resolutie, kun je geen content (tijdelijk) downloaden om offline te kijken en is een (onbekend) deel van de Netflix-bibliotheek helemaal niet te bekijken. 

Lees verder: Microsoft gaat advertenties in Netflix-abonnement verzorgen

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie