Premium

NPO 1 en RTL4 met vertrouwde programmering, nieuwe titels bij SBS6

Veronica wordt weer voetbalzender, Champions League op RTL7.

NPO 1 en RTL4 bieden bij de start van het nieuwe (lineaire) televisieseizoen de vertrouwde programmering. SBS6 komt vanaf eind augustus/begin september met vier nieuwe programma's. Europees voetbal wordt voortaan weer geprogrammeerd op Veronica.

Dat blijkt uit de verschillende programmaschema's voor september die NPO, RTL en Talpa Network vandaag bekend hebben gemaakt.

NPO

Bij NPO1 keert eind augustus Boer Zoekt Vrouw weer terug (29 augustus). De vrijdag ervoor is de rentree van Flikken Rotterdam. De donderdagavond is onder meer voor De Beste Zangers en Dit was het nieuws.

Matthijs van Nieuwkerk komt op vrijdag met het programma Chansons, samen met Rob Kemps. Op zaterdag is Van Nieuwkerk er weer met Matthijs Gaat Door. Nieuw op die avond is de talkshow Klap op de Week (met Sophie Hilbrand).

NPO2 begint eind augustus weer met een nieuwe serie College Tour, het dagelijkse huis-, tuin- en interieurprogramma Binnenstebuiten. Verder is er een vervolg op de documentaire Foute Vrienden uit 2010 die 25 Jaar Foute Vrienden heet. Verder zijn er onder meer Govert naar de oorsprong van de mens en Brieven aan de rest van Spanje.

Op NPO3 zien we vanaf 15 augustus weer Diederik Ebbinge en ‘vaste gasten’ Eva Crutzen, Ton Kas en Henry van Loon in Promenade.

RTL

RTL4 biedt eveneens veel bekende titels met het vaste blok RTL Boulevard en GTST in de vooravond. Expeditie Robinson keert in september terug op vrijdag- en zondagavond. Eva Jinek neemt de late night talkshow weer over van Humberto Tan, die voortaan weer alleen op zondag te zien is. 

RTL4 biedt weer veel amusement in het weekend met The Voice Senior, Oh Wat Een Jaar en VriendenLoterij Miljonairs. 

Chantals Beauty Camper krijgt doordeweeks een vervolg, net als Kopen zonder Kijken, Rooijakkers over de Vloer en Tour de Frans.

RTL5 biedt de bekende dagelijkse realityprogramma's over politie, brandweer en huisjesmelkers. Daarnaast is Bridget Maasland terug met Hotter then my Daughter en Five Days Inside met Geraldine Kemper, Rick Brandsteder en Natasja Froger.

RTL haalde in december vorig jaar de rechten binnen van het Champions League voetbal. De voorronden zijn nu al te zien op RTL7 en Videoland. Vanaf september zien we elke dinsdag en woensdag het hoofdtoernooi.

Talpa Network

SBS6 heeft geen Champions League meer, maar de Europa League. Die wordt in het nieuwe seizoen geprogrammeerd op Veronica, waarmee het weer een voetbal(én film)zender wordt. 

In tegenstelling tot de vlaggenschepen NPO1 en RTL4 biedt SBS6 wél een aantal nieuwe programma's. Het gaat om Car Wars, Het Roer Om, Het Jachtseizoen en The Wheel. Het Jachtseizoen van StukTV is straks ook lineair te zien op SBS6. Op zaterdagavond is Rob Kemps (daar is hij weer) quizmaster met The Wheel.

Car Wars moet op vrijdagavond concurreren met het amusement op RTL4. Na legostenen en knikkers gaat het nu om wedstrijden met bestuurbare speelgoedauto’s. 

In Het Roer Om staan gezinnen centraal die emigreren om in het buitenland een eigen bedrijf te beginnen.

Eind september begint de talentenjacht K2 zoekt K3. De topavond voor SBS6 wordt mogelijk de donderdag. Dan staat Chateau Meiland geprogrammeerd.

Net5 gaat zich onder meer richten op thema-avonden. De vrouwenzender biedt weer veel films en series. De hele Harry Potter-reeks komt weer langs, maar ook series als New Amsterdam en Nurses. Nieuw is de Nederlandse crimiserie Adem in, Adem Uit met Bracha van Doesburgh, Jelka van Houten en Waldemar Torenstra.

Volgend jaar alles anders?

Met de aangekondigde fusie van RTL Nederland en Talpa Network ziet het tv-seizoen er volgend jaar zeer waarschijnlijk anders uit. Met name interessant wordt welke invulling de vlaggenschepen RTL4 en SBS6 krijgen. 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie