Online radio en podcast sterk in opkomst, maar ook relatief onbekend

Bijna 2 op de 3 Nederlanders luisteren wel eens naar online radiostations en podcasts.

Spreekbuis

58% van de Nederlanders luistert minstens eenmaal per maand naar online radio of podcasts, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Spreekbuis.nl. Het meest gebruikte device hiervoor is de smartphone of tablet (71,4%). Daarna volgen de pc (57,2%), connected tv (41,4%) en de connected speakers zoals Sonos (38,1%). Internetradio in de auto is goed voor 18,2%.

Ondanks het sterk groeiende aanbod van online radiostations en podcasts, zijn er nog steeds veel Nederlanders die geen gebruik maken van deze nieuwe technieken. Een goede reden kunnen ze daar niet voor aanvoeren. Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl) is om deze reden van mening dat deze nieuwe audiovormen in Nederland ‘ nog in de kinderschoenen staan’ .

Samen met de verenigde Online Radiostations (v-OR) organiseert Spreekbuis.nl volgende week de Online Radio Awards. Deze nieuwe prijs wil de makers, online stations en de podcasts onder de aandacht brengen bij het grote publiek. In totaal deden 734 consumenten aan het online radio en podcast onderzoek mee, dat werd uitgevoerd door Skoep Nieuws.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Arno van Welzen
"Het onderzoek werd uitgevoerd door Skoep Nieuws". Skoep is een app met nieuws uit alle kranten en tijdschriften. Dan beginnen bij mij als onderzoek toch wat vragen te ontstaan over het onderzoek. Zeker als dan ook nog eens hele summiere informatie wordt gegeven over het onderzoek: alleen een n en dat het is uitgevoerd door Skoep. Niets over hoe het onderzoek is uitgevoerd en onder wie: via een representatieve steekproef of alleen onder de gebruikers van de app?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie