Online radio en podcast sterk in opkomst, maar ook relatief onbekend

Bijna 2 op de 3 Nederlanders luisteren wel eens naar online radiostations en podcasts.

Spreekbuis
Advertentie
advertisement

58% van de Nederlanders luistert minstens eenmaal per maand naar online radio of podcasts, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Spreekbuis.nl. Het meest gebruikte device hiervoor is de smartphone of tablet (71,4%). Daarna volgen de pc (57,2%), connected tv (41,4%) en de connected speakers zoals Sonos (38,1%). Internetradio in de auto is goed voor 18,2%.

Ondanks het sterk groeiende aanbod van online radiostations en podcasts, zijn er nog steeds veel Nederlanders die geen gebruik maken van deze nieuwe technieken. Een goede reden kunnen ze daar niet voor aanvoeren. Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl) is om deze reden van mening dat deze nieuwe audiovormen in Nederland ‘ nog in de kinderschoenen staan’ .

Samen met de verenigde Online Radiostations (v-OR) organiseert Spreekbuis.nl volgende week de Online Radio Awards. Deze nieuwe prijs wil de makers, online stations en de podcasts onder de aandacht brengen bij het grote publiek. In totaal deden 734 consumenten aan het online radio en podcast onderzoek mee, dat werd uitgevoerd door Skoep Nieuws.

Advertentie