Stephan Koole, directeur-communicatie VWS, stapt over naar politieke redactie RTL Nieuws

Volgt als chef-politiek Kees Berghuis op, die eerder al voorlichter voor de VVD werd

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De directeur-communicatie van het ministerie van VWS, Stephan Koole (56), stapt over naar RTL Nieuws, waar hij de nieuwe chef van de politieke redactie wordt.

Een opmerkelijke stap, want over het algemeen zijn het de journalisten die de oversteek maken naar een voorlichtingsfunctie, zoals Kees Berghuis, die van RTL Nieuws naar de VVD.  Koole neem zijn functie over, met ingang van 1 augustus.  

Oude liefde

Nieuw is de journalistiek niet voor Koole. Hij was eerder parlementair verslaggever voor onder meer voor TROS en AVRO, en chef van de politieke redactie van het Algemeen Dagblad. In 1999 kreeg hij de Anne Vondeling-prijs voor politieke journalistiek.

Koole, die behoudens een qoute in het persbericht van RTL Nieuws geen toelichting wil geven, keert met zijn overstap naar RTL Nieuws terug naar zijn oude liefde: de journalistiek. &;Ik verheug me er zeer op voor &;RTL Nieuws&; op het Binnenhof te gaan werken&;, aldus het communique.

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie