Talpa Network benoemt Marco Louwerens tot directeur televisie

Hij gaat nauw samenwerken met Erland Galjaard.

Marco Louwerens begint vandaag als directeur televisie bij Talpa Network. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de koers en de programmering van de televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9.

Hij is officieel de opvolger van Karin de Groot die managing director van ITV Studios Netherlands is geworden.

Advertentie
advertisement

Het was eerder al duidelijk dat Louwerens van RTL naar Talpa Network zou overstappen. Zijn belangrijkste opdracht is om het zenderportfolio van Talpa Network verder te versterken. Daarnaast is hij betrokken bij de integratie van content over alle kanalen van het mediabedrijf. Hij werkt daarbij nauw samen met strategisch adviseur Erland Galjaard.

Louwerens begon zijn loopbaan als regisseur/verslaggever bij verschillende productiebedrijven en omroeporganisaties waaronder AT5, TROS en VARA. Van 2007 tot en met maart 2018 werkte hij bij RTL Nederland, waar hij vanaf 2009 leidinggevende functies vervulde bij het zendermanagement. Van 2011 tot en met maart 2018 was hij er zenderdirecteur van RTL 7 en RTL Z.

 

 

Louwerens zegt zich te verheugen 'mee te bouwen aan het innovatieve mediabedrijf'. 'De ambitie van John de Mol en alles wat hij onderneemt om van zijn televisiezenders een succes te maken inspireren zo, dat ik daar graag mijn bijdrage aan wil leveren”.

John de Mol: 'Marco heeft in zijn loopbaan bewezen dat hij heel goed begrijpt wat verschillende kijkersgroepen willen zien en hoe hij zenders voor deze groepen moet bouwen.'

Reacties:

Remco Martijn Janssen
De kop zei mij niets. Als er "directeurtje" had gestaan, had ik hem meteen begrepen *roflol*
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Nicole Holub
#diversity
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie