Waarom ESPN een belangrijke voetbalwedstrijd live op TikTok uitzendt

De wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal kun je live kijken op TikTok. ESPN stuurt namelijk een extra cameraploeg.

De wedstrijd tussen Ajax en PSV op zaterdag 30 juli 20:00 is ook live te kijken op het TikTok-kanaal van voetbalzender ESPN. Een extra cameraploeg van ESPN filmt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in de verticale beeldverhouding 9:16, bedoeld voor verticaal kijken op een smartphone. ESPN zendt de wedstrijd ook live uit op YouTube.

De zender kiest voor TikTok om 'een nieuwe groep fans op hun favoriete medium met live voetbal in contact te brengen', meldt onder meer Nu.nl op basis van uitspraken van ESPN-directeur Rob Labree.

Advertentie
advertisement

TikTok-bereik

Labree: 'De afgelopen jaren is het online bereik van ESPN enorm toegenomen en met name TikTok groeit exponentieel. We ontmoeten daar inmiddels meer dan een half miljoen voetbalfans die naast de afstandsbediening ook een telefoon in de hand hebben. We zijn erg benieuwd of het uitzenden van de Johan Cruijff Schaal op deze manier in de smaak valt.'

Het TikTok-kanaal van ESPN Nederland heeft op moment van schrijven 609 duizend volgers en deelt regelmatig video's, onder meer voetbalinterviews. Veel video's trekken tussen de 25 en 100 duizend views. Uitschieters bereiken honderdduizenden mensen, een enkele video gaat viral en haalt ruim 3 miljoen views.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie