Zo bereik je jouw doelgroep op Videoland

Verbind jouw merk met een content-partnership op maat aan Videoland en jouw content komt binnen, recht in de doelgroep!

Wat speelt in Nederland, speelt bij Videoland, het on demand-platform van RTL. Met meer dan 2700 titels en dagelijks nieuwe releases kiezen ook steeds meer adverteerders voor Videoland. Met een bereik van 3 miljoen kijkers per maand, waarvan meer dan de helft tussen de 18-34 jaar en hoog opgeleid is, is het extra interessant jouw merk of product aan Videoland te verbinden. Maar welke mogelijkheden biedt Videoland nu precies en hoe bereik je deze kijkers? Dat kan door te adverteren binnen de standaard advertentiemogelijkheden van Videoland (AVOD), maar ook door een content partnership: helemaal op maat en passend bij jouw merk!

Content op Videoland is content waar je écht voor gaat zitten. Videoland brengt Nederlandse verhalen die recht uit de samenleving komen en inspelen op actuele thema’s. Verhalen waar kijkers fan van worden en waarover wordt gepraat. Het kijkgedrag op Videoland is dan ook bewust en met aandacht. Deze actieve kijkhouding leidt tot hogere merkeffecten. Onderzoek laat zien dat 99% van de commerciële uitingen op Videoland opvalt en zelfs 95% van de kijkers kijkt de hele video af.

 

Samen kijken zorgt voor hoge engagement

Videoland biedt 100% longform content en dit wordt anders geconsumeerd dan shortform content: kijkers gaan er echt voor zitten en het wordt ook relatief vaak op een groot scherm (TV-scherm) gekeken. Voordeel van een groot scherm is dat de consument er met meer aandacht naar kijkt dan naar content getoond op andere devices. Dit zorgt voor een hogere engagement en een betere boodschapoverdracht. Co-viewing is erg populair bij het zien van longform content, wat ervoor zorgt dat je meer kijkers bereikt dan waar je voor betaald. Co-viewing is belangrijk omdat daardoor de content wordt besproken tijdens het kijken en dit verhoogt de engagement met de content. Gemiddeld staat één view op Videoland voor wel 1,6 kijkers. Je krijgt op Videoland dus meer kijkers dan waar je voor betaald.

Jong en hoog opgeleid

De gemiddelde Videoland-kijker is 35 jaar. 82% van de kijkers zit in de leeftijdsgroep 18-54 jaar en meer dan de helft van de kijkers van Videoland zijn 18-34 jaar oud.

Deze doelgroep bereik je met een content-partnership op maat, waarbij je een samenwerking aangaat met één van de Videoland-titels met een natuurlijke en logische match met jouw merk en doelgroep.

De juiste match: Smint en de jonge love seeking doelgroep

Smint ging als eerste merk de samenwerking aan met een Videoland only titel. Ad Alliance werd daarom door Smint, Wavemaker en de Motion Content Group uitgedaagd om de merkwaarden van Smint op een relevante, natuurlijke en positieve manier te laden onder de jongeren-doelgroep tussen de 18 en 29 jaar; de jonge, love-seeking doelgroep waarbij daten en het hebben van zelfvertrouwen een belangrijk thema is. Dit leidde naar een samenwerking met één van de sterkste merken onder deze doelgroep, namelijk Love Island op Videoland! Het eerste reality dating programma dat geheel op een streamingplatform als Videoland wordt uitgezonden. Middels een crossmediale, branded content campagne werd in samenwerking met ITV Studios Netherlands & Videoland authentieke en geloofwaardige content gecreëerd die aansloot bij de jonge doelgroep van Smint. Want onderzoek laat zien dat alleen dán content aankomt! Een succesvolle spot-on campagne voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar met sprekende resultaten 

Ad Alliance is dé brug naar content partnerships met Videoland en haar merken/programma’s. Het team ALLY, jouw creatief-strategische bondgenoot, die zij-aan-zij met jou meestrijdt om jouw campagne echt onvergetelijk te maken, bedenkt graag een ijzersterk concept gekoppeld aan jouw merk en boodschap. Wil jij ook weten wat Videoland voor jouw merk kan betekenen? Stuur een mail naar briefing@adalliance.nl en samen zoeken we naar de optimale match!

Bronnen:
*Onderzoek Ad Alliance/ DVJ insights; 2021
*Neuro-onderzoek Ad Alliance/Unravel Research juni 2021: De waarde van aandacht

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →