'Automerk zal aan belang inboeten'

Volgens de Nederlandse hoofdontwerper Laurens van den Acker van Renault wordt het merk van auto's steeds minder belangrijk.

Renault 4
Needpix.com (rechtenvrij)

Automerken worden in de toekomst steeds minder belangrijk. Dat zegt de Nederlandse hoofdontwerper Laurens van den Acker van Renault tegen het ANP. Hij verwacht dat door de opkomst van autonoom rijdende stadsauto's en deelmobiliteit consumenten nauwelijks belang meer hechten aan het automerk.

"Als je het over dat soort auto’s hebt, kun je je afvragen: is het nog een auto? Krijgen we dadelijk allemaal een soort wasmachine op wielen? Wat is dan nog het belang van een merk? Op straat staat er een autonome Volkswagen, een autonome Audi en een autonome Renault klaar, waarom zou je in onze auto stappen en niet in die andere?"

Van den Acker deed zijn uitspraken tijdens de Dutch Design Week waar Renault de conceptcars EZ Go en EZ Ultimo presenteerde. Voor de gehele Renault Groep is Van den Acker verantwoordelijk voor het design. Automerken moeten zich daarom op andere wijze zoals service en toegankelijkheid gaan onderscheiden, zegt hij. "Auto's gebruik je straks in de stad op afroep. Alleen of met anderen." EZ Go is een oproepbare autonome taxi voor zes tot acht personen, de EZ Ultimo is een luxe auto die je voor speciale gelegenheden neemt.

 

Bron: ANP

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Kees
Vanuit de bus kijk ik wel eens naar al dat langsrazende blik op de snelweg. Er zijn nauwelijks nog auto's herkenbaar als afkomstig van een bepaald merk. Misschien voor echte kenners wel, maar voor mij lijken ze allemaal op elkaar. Vroeger herkende je in één oogopslag wat een Citroën was, een Opel, een Volkswagen, een Renault, een Mercedes etc etc. Dat is niet meer. Merken hebben dus eigenlijk al geen betekenis meer. En van de bus weet ik meestal ook niet wie deze heeft gemaakt.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Hendrik
Wat een drog redenatie. Dan zou het nu ook niet uit moeten maken in welke auto ik stap, wat het zeker wel doet.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie