Betalen met mobiel bij C1000

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op Reclameweek.nl is te lezen dat C1000 start met een proef om met je mobiele telefoon te gaan betalen. In het derde kwartaal van 2007 kunnen honderd klanten van supermarktketen C1000 hun boodschappen betalen met de mobiele telefoon. Er wordt een pilot van zes maanden gestart bij een supermarkt in Nederland, waarin zegeltjes, flessenbonnen en betaalkaarten vervangen worden door een mobiele telefoon.

De mobieltjes zijn voorzien van NFC-technologie () die het contactloos uitwisselen van informatie - zoals betaalopdrachten - op korte afstand mogelijk maakt. De technologie van de betaaloplossing wordt voorafgaand aan de pilot eerst uitvoerig getest door de Rabobank. De Rabobank is niet lang geleden gestart met Rabo Mobiel, hun expertise hierin moet ervoor zorgen dat de proef succesvol wordt.

Zodra de stabiliteit en veiligheid van de gehele betaalketen is vastgesteld, sluiten Rabo Mobiel en KPN ieder vijftig klanten aan die in de daadwerkelijke pilot zullen participeren en verstrekken aan hen mobiele telefoons met ingebouwde NFC chip.

Het is niet verrassend dat C1000 en aan elkaar gekoppeld worden. Doordat zowel C1000 als Rabobank klant zijn bij , is het logisch dat het bureau de koppeling gelegd heeft. Hoe het precies in zijn werk gaat met het vervangen van o.a. de zegels door een mobiele telefoon is mij niet duidelijk.

Al met al vind ik het een goed initiatief, want betalen met je mobiel is de toekomst.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie