Dirk van den Broek start petitie in de strijd om btw-verlaging op groente en fruit

De supermarktketen vindt 'de tijd rijp' voor lagere belasting op gezond voedsel.

Algemeen directeur Marcel Huizing - Dirk van den Broek

Supermarktketen Dirk van den Broek van den Broek start een petitie om btw-verlaging op groente en fruit af te dwingen. Volgens de supermarkt is de tijd er rijp voor omdat de prijzen van gezonder producten de afgelopen jaren harder zijn gestegen dan de prijzen van ongezonde producten. De grootgrutter zegt dat die hoge prijzen het voor veel mensen vaak onmogelijk maakt om te kiezen voor gezonde voeding. De petitie is in navolging van de eerdere campagne waarin de keten claimt ‘Gezond eten voor snackprijzen’ aan te bieden.

Btw van 9% naar 6% te verlagen

Met de online petitie, die is gestart onder het motto #detijdisrijp, neemt de supermarktketen de leiding om de belasting op groente en fruit van 9% naar 6% te verlagen. Op zijn persoonlijke LinkedIn-pagina roept Algemeen directeur Marcel Huizing roept Nederlandse burgers en andere supermarkten op om het initiatief te steunen en met elkaar de petitie te ondertekenen de actie-website.

Video - Algemeen directeur Huizing - Strijd btw-verlaging

Dirk start petitie voor btw-verlaging op groente en fruit!

Ongezond btw-tarief 

Dirk legt uit dat verschillende consumentenorganisaties, artsen en wetenschappers al geruime tijd het belang van gezond eten benadrukken en menen dat de recente belastingverhoging, waarbij het btw-tarief op voedingsmiddelen is verhoogd, averechts werkt om een gezonde levensstandaard te stimuleren. ‘Ook supermarkten hebben een verantwoordelijkheid om consumenten in staat te stellen om gezond te kunnen eten’, vindt Dirk van den Broek.  

Huizing vraagt de gehele supermarktbranche om steun. ‘Mensen maken keuzes voor gezondere voeding met hun hart en hoofd, maar zeker ook met hun portemonnee. Ik hoop dan ook van harte dat we zo snel mogelijk met een groot aantal handtekeningen en steun vanuit de hele branche kunnen laten zien dat wij iedereen in staat willen stellen om dagelijks te kunnen kiezen voor gezonde voeding.’

#detijdisrijp

In aanloop naar de aankomende Tweede Kamerverkiezingen is het streven om de btw-verlaging op groente en fruit op de agenda van politieke partijen te krijgen. Huizing hoopt dat minstens 40.000 mensen de petitie ondertekenen zodat het als een officieel burgerinitiatief kan worden aangeboden. De verlaging moet ertoe leiden dat gezonde, verse producten voor meer mensen dagelijks toegankelijk worden. ‘Een belastingverlaging draagt bij aan een gezondere leefstijl, wat uiteindelijk leidt tot een gezondere bevolking. Daar heeft iedereen baat bij.’

Lees ook: 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie