Diversificatie Old Amsterdam: kaasburger ‘Tasty Grill’

Het kaasmerk spreekt zelf over de categorie ‘koken met kaas’.

Tasty Grill

Old Amsterdam introduceert deze week Tasty Grill, een kaasburger met de smaak van Old Amsterdam. Daarmee verbreedt het merk zijn aanbod naar eigen zeggen van boterham en borrel naar ‘koken met kaas’. Het doel? ‘Het aandeel in de avondmaaltijd vergroten’.

Old Amsterdam, een merk van Westland Kaasspecialiteiten uit Huizen, ziet dat kaas een steeds grotere rol speelt tijdens het koken. ‘Bijvoorbeeld als vegetarische vleesvervanger, of als smaakmaker of -verrijker van bijvoorbeeld een salade.’ Het merk speelt in op de behoefte aan gemak bij consumenten doordat het product gemakkelijk en snel te bereiden is in de koekenpan, de grillpan of op de BBQ.

Geen schnitzel

Tasty Grill mag volgens Old Amsterdam niet verward worden met producten met een paneerlaag (kaassoufflé of kaasschnitzel). De pluspunten van het product volgens het merk:

  • Stevige structuur voor een goede bite
  • Op diverse manieren te gebruiken, bijvoorbeeld
    • Als burger op een broodje met gegrilde groenten
    • In reepjes gesneden als verrijking van een maaltijdsalade
  • Het product smelt niet bij bereiding (geschikt voor op de bbq)

Doelgroepinzichten

Doelgroeponderzoek door Westland Kaas leidt tot de conclusie dat steeds meer mensen kiezen voor een flexitarisch dieet en dat het segment ‘bakkazen’, met bijvoorbeeld producten als halloumi, in populariteit stijgt. Diana van der Meulen, marketing & innovation lead bij Westland Kaas: ‘Binnen het vegetarisch vleesschap zien we daarnaast dat vleesvervangers met kaas tot de bestverkopende producten horen. Tasty Grill past binnen deze trends en voegt echt iets nieuws toe aan het kaassegment.

Over

  • Tasty Grill is vanaf verkrijgbaar bij Jumbo, Plus, Hoogvliet, Spar, Boon en Poiesz. Vanaf begin juli volgt ook Albert Heijn.
  • Tasty Grill wordt per twee stuks verpakt en heeft een adviesprijs van 3,99 euro. (De supermarkt bepaalt de productprijzen zelf.)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie