Eerste combinatiewinkels Hema en AH komen in Rotterdam en Utrecht

De twee pilotwinkels openen najaar 2019. Klanten kunnen er zowel Hema- als Albert Heijn-boodschappen doen.

Wikimedia Commons, Jordy Schaap. AH-logo's zijn toegevoegd.

Hema en Albert Heijn openen in het najaar 2019 twee pilotwinkels waar klanten zowel hun Hema- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. De locaties van deze pilotwinkels zijn nu bekend: de Oudegracht in Utrecht en het Beursplein in Rotterdam.

In beide winkels van Hema komt een volwaardig Albert Heijn-assortiment met verse en houdbare producten. Klanten kunnen hun producten afrekenen bij de Hema- en Albert Heijn-zelfscankassa’s.

Hema kondigde eerder al haar nieuwe strategische plannen aan. Hierin zet ze onder andere in op het aangaan van (inter)nationale strategische partnerships en investeringen in de thuismarkt Nederland. De samenwerking zoals nu met Albert Heijn past in deze ambitie.

Albert Heijn onderstreept met deze pilot met Hema de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden. De supermarktketen zet steeds meer in op winkels in binnensteden met een specifiek aanbod , zoals Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan.

Advertentie
advertisement

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Kees
Laatst stuitte ik op het fenomeen erwtensoepkroket. Met worst. Oftewel een nieuw product, waarbij door gebrek aan fantasie twee bestaande producten tot één geheel zijn gemaakt, in de hoop dat daar vraag naar is. Zo kun je kennelijk ook Hema en AH tot één geheel vermengen. Maar waar haal je in zo'n winkel dan de worst? Uit een Hema-koeler of een AH-koeler?
En hoe zit het met de reclame? Tot nu toe ben ik niet gestuit op reclame-wangedrag door de Hema. Het kan natuurlijk zijn dat ik naar de verkeerde zenders kijk, maar persoonlijk heb ik nooit van de Hema de hinder en overlast ervaren die Frans Muller met zijn Albert Heijn teweegbrengt: op 31 december een oudejaarsshow op tv opdringerig verstoren met "Dit programma wordt mede verpest door Frans Muller van Albert Heijn" en binnen reclameblokken zóó veel AH-spotjes uitstorten, dat je als kijker er ook met consequent wegzappen niet van verschoond blijft. Bij Albert Heijn kom ik dus niet meer. Al niet meer toen Dick Boer hoogfrequent zijn grappig bedoelde toneelstukjes uitzond waarin hij de rol speelde van halfgare AH-supermarkt-franchiser. Wat moet je nou met een HemaAH-winkel? Moet je die boycotten vanwege AH of er toch aankopen doen omdat Hema wel maatschappelijk acceptabel reclame maakt? Of moet je ook de Hema boycotten vanwege hun samenwerking met het bedenkelijke AH? De winkels gaan pas in het najaar open. Ik heb nog even tijd om erover na te denken.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie