DPG Media laat ondernemers eenvoudig regionaal adverteren via advertentieplatform Direct

In dit artikel wordt er verteld over het gemakkelijk adverteren via het advertentieplatform Direct.

Grotere naamsbekendheid, meer bezoekers naar de (online) winkel, productpromotie of het werven van personeel: voor MKB’ers kan het een uitdaging zijn om online zichtbaarheid te verkrijgen en daarmee de lokale doelgroep te bereiken. Hoewel er tal van mogelijkheden zijn om te adverteren, is het voor ondernemers vaak een uitdaging om te weten wat zij het beste in kunnen zetten en wat het meest effectief is. Om die reden heeft DPG Media het selfservice advertentieplatform Direct gelanceerd. Met Direct kunnen lokale ondernemers met een klein budget in enkele minuten een volledige campagne opzetten. Op die manier zijn zij in staat eenvoudig lokaal en regionaal te adverteren tegen een hoge performance.

Behoefte aan eenvoud en efficiëntie

In de wereld van online adverteren zijn er veel mogelijkheden om als bedrijf zichtbaar te zijn bij de doelgroep. Het aanbod van deze mogelijkheden maakt het voor veel bedrijven complex om te adverteren. Daarnaast is het een kunst om een goede advertentie te ontwerpen. Ruud Adriaans, Digital Product Manager bij DPG Media: “We merken dat klanten behoefte hebben om op gemakkelijke wijze lokaal te adverteren. Zij willen eenvoudig een advertentie online kunnen zetten die op kwalitatieve regionale en landelijke nieuwswebsites wordt getoond. De resultaten daarvan willen zij in een handig overzicht bijhouden en bijsturen voor optimaal effect. Om deze groep op weg te helpen hebben we het advertentieplatform Direct ontwikkeld.”

Adverteren met een klein budget

Om het gemakkelijk en effectief te houden, kunnen bedrijven met behulp van templates advertenties opmaken. Zo kan een ondernemer met alleen een afbeelding, tekst en logo bijvoorbeeld de native advertentie opmaken. Deze wordt automatisch opgemaakt in de stijl van het platform waar de advertentie getoond wordt. Vervolgens kunnen adverteerders de advertentie zelf indienen en zorgt DPG Media ervoor dat ze geplaatst worden op de regionale en landelijke nieuwstitels die door hun doelgroep gelezen wordt. Op die manier worden klanten op weg geholpen om met een klein budget effectief te adverteren en de doelgroep online te bereiken.

In drie stappen de potentiële doelgroep bereiken

Het maken en plaatsen van een advertentie via Direct gebeurt in drie stappen. In stap één selecteer je de campagnedoelstelling. Daarbij kan men kiezen uit het verhogen van naamsbekendheid, het trekken van bezoekers naar de winkel of website, het promoten van een dienst of product of het werven van personeel. Vervolgens kan de advertentie gemaakt worden en selecteer je de locatie(s) waar de advertentie getoond moet worden. Dan stel je de targeting in op geslacht en leeftijd. Daarna stel je de looptijd in en geef je het budget per dag op. Tenslotte maak je in de laatste stap een account aan en dien je de advertentie in. Zodra de advertentie is goedgekeurd, staat de advertentie vanaf de opgegeven startdatum online.

Van start met adverteren via Direct

DPG Media laat MKB’ers gratis kennismaken met het nieuwe platform door een vrijblijvend starttegoed aan te bieden van honderd euro. Adriaans: “Nieuwe klanten kunnen op die manier zonder kosten te maken de website leren kennen en ervaren hoe eenvoudig het kan zijn om lokaal te adverteren met Direct. ”

Heb je vragen over Direct? Neem dan contact op met Ruud Adriaans, Digital Product Manager bij DPG Media, via ruud.adriaans@dpgmedia.nl.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →