Jumbo-Visma rijdt in Tour de France met de blauwe voorband van Swapfiets

Onderdeel driejarige samenwerking tussen wielerploeg en fietsen

Je zag er eerst vooral studenten mee in de Nederlandse steden, de blauwe voorband van Swapfiets, maar deze Tour rijden ook de wielrenners van Team Jumbo-Visma ermee rond in Frankijk. In ieder geval een aantal etappes

Vandaag presenteerde Team Jumbo-Visma tijdens de ploegenpresentatie van Le Grand Départ officieel hun fietsen met een blauwe voorband, onderdeel van een drie jaar durende samenwerking met Swapfiets.

De blauwe racebanden waren er niet vanzelf. Bandenexpert Vittoria moest alle zwarte ingrediënten verwijderen om en een nieuw samenstelling maken voor rubber compounds dat een specifiek silica als vulmiddel gebruikt.  De blauwe band doet niet onder voor de originele Vittoria Corsa Cotton & Graphene band.

Advertentie
advertisement

Internationale aspiraties

De wielerploeg en de fietsenleverancier ‘as a service’ hebben een aantal overeenkomsten die de samenwerking logisch maakt. Volgens Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma is dat onder meer de zorg voor een goede gezondheid, een groene leefomgeving en leefbare steden. ‘Met hun toegankelijke fietsabonnementen krijgen zij ook meer mensen op de fiets in heel Europa.’

Swapfiets kan op zijn beurt via de internationale wielerploeg zijn eigen Europese aspiraties kracht bijzetten. Dit voorjaar breidde Swapfiets uit naar Spanje (Barcelona), Oostenrijk (Wenen) en Lyon, Nantes, Straatsburg en Toulouse (Frankrijk).

Het merk dat nu 7 jaar bestaat heeft inmiddels meer dan 230.000 leden in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Jumbo-Visma-rijders Lars Boven, Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Rick Pluimers
Leden van de Blauwe Band: Lars Boven, Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Rick Pluimers Foto Jerome Wassenaar
blauwe band

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie