Bedrijven op TikTok? Deze vier merken laten zien hoe het moet

Het meest opmerkelijke werk op sociale media van de afgelopen week, door The Best Social Media.

Onlangs werden de genomineerden voor The Best Social Awards bekendgemaakt, waaronder de genomineerden in de categorie ‘Beste merk op TikTok’. Dit is één van de Business categorieën waar een award voor gewonnen kan worden. Niet alleen grote bedrijven, maar ook kleine bedrijven hebben recht op een plek in deze categorie.
Het afgelopen jaar is TikTok meer dan populair geworden en dus sluiten steeds meer bedrijven zich aan op het videoplatform. Maar wanneer spreek je als merk nou echt de taal van TikTok? En welk merk laat zich gelden op het platform? 

Dit zijn de vier genomineerde merken voor de categorie ‘Beste merk op TikTok’:

Advertentie
advertisement

Theorie Toppers

Leren voor je theorie-examen saai? Niet met Theorie Toppers op TikTok. Op het platform worden allerlei handige tips gedeeld om het leren voor je theorie-examen wat gemakkelijker te maken. Ook wordt de kennis van de volgers getest en laten ze dat nou nét op een manier doen dat mensen een beetje plezier krijgen in het leren voor het theorie-examen.

En vooral voor de mensen die geen zin hebben om in de boeken te duiken, is Theorie Toppers op TikTok dé plek om toch te kunnen leren voor het theorie-examen.

IJssalon La Dolce Borger

Als het ergens altijd gezellig is op de werkvloer, dan is dat wel bij IJssalon La Dolce Borger in Drenthe. De werknemers van de IJssalon delen regelmatig herkenbare situaties en andere grappige momenten op TikTok.

Autodrop (GoSpooky)

Als er een merk hard gaat op TikTok, dan is het Autodrop wel. Hun samenwerking met GoSpooky blijkt een match made in heaven, want de content valt, letterlijk en figuurlijk, in de smaak bij hun volgers.

@autodropnl

Antwoorden aan @esmeekremer1.0 Challenge accepted! Hoe groter, hoe beter! 💖💚##ZoetofZuurChallenge ##Autodrop ##Cadillacs ##CandyMaking

♬ bad boy ft Wiz Khalifa - goalsounds

En daarnaast schroomt Autodrop niet om in te spelen op TikTok-trends.

@autodropnl

Wanneer je Autodrop opent in het openbaar 😟😱 ##OhNo ##Autodrop ##Cadillacs

♬ original sound - james

bol.com

Bol.com profileert zich op TikTok op een manier die toegankelijk is voor iedereen. Eén ding is zeker: als bol.com op je tijdlijn verschijnt, weet je dat er altijd wel iets te lachen valt.

@bol.com

Pas op: geen broek dragen mag alleen als je een knuffelbeer bent. ##bolpuntcom ##silhouette

♬ origineel geluid - bol.com

En ook bol.com haakt regelmatig in op de TikTok trends.

Over The Best Social Media.

In samenwerking met de Adformatie deelt The Best Social Media wekelijks een artikel over (Nederlandse) merken op social media. Het artikel van deze week werd geschreven door Sophie van der Hoeven.

Lees ook: TikTok organiseert live-cultuurevenement op Internationale Museumdag

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie